Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

ΚΑΙ .."ΞΑΦΝΙΚΑ" 108 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.. "ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΑΝ" !!!!

Ανησυχία προκαλεί στις αρχές στη Λέσβο η κινητικότητα προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες ώρες.
Το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής έφτασαν τρεις βάρκες στις ακτές του νησιού, δημιουργώντας φόβους για ένα νέο «κύμα» αφίξεων, αν και θα πρέπει να παρατηρηθεί πρώτα αν αυτή η τάση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Παρόλα αυτά, οι νέες αυτές αφίξεις έβαλαν τέλος σε ένα διάστημα 10 ημερών κατά το οποίο αποβιβάσθηκαν στο νησί λιγότερα από συνολικά 50 άτομα, ενώ επιπλέον προδίδουν κινητικότητα στη δύσκολη περιοχή του Μπεχράμ Καλέ (αρχαίας Άσσου) απέναντι από την περιοχή μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μήθυμνας (Μολύβου). 
Από εκεί ξεκίνησαν πέρυσι οι αφίξεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών και το φαινόμενο αυτό παρατηρείται τώρα, μετά από περίοδο πολλών μηνών που ήταν φαινομενικά ήσυχη.
Ανώτατο στέλεχος των Ελληνικών Αστυνομικών αρχών, μιλώντας στο ΑΠΕ, έκανε λόγο για ανησυχητική κινητικότητα, η οποία «δείχνει πως η Τουρκική πλευρά σταμάτησε να ελέγχει διόδους μεταναστών προς τις ακτές απέναντι από τη Λέσβο».
Χθες στο λιμάνι της Μήθυμνας, αποβιβάσθηκαν 60 άτομα τα οποία περισυνέλεξε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Σήμερα μια βάρκα με 35 άτομα έφτασε στη Σκάλα Συκαμνιάς. 
Την ίδια ώρα ανοικτά της Μυτιλήνης σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε βάρκα με 13 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες. Στη βάρκα επέβαινε και Τούρκος διακινητής ο οποίος και συνελήφθη.

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.