Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΚΑΙ ΟΜΩΣ... Ο ΠΑΛΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΥΛΟΥ !!!Και όμως ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης απειλεί μαζί με άλλους 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία Μουζάλα που θα ξεμπλοκάριζε την διαδικασία για το άσυλο των μεταναστών....

Γράψαμε σχετικά χθες στο δημοσίευμα με τίτλο..."Ο Μουζάλας επιτέλους κατάλαβε την εκρηκτική κατάσταση στα Hot spots των νησιών..άντε καλά ".. Εκεί λέγαμε ότι επιτέλους κατάλαβε, όπως ο ίδιος είπε, ότι στα νησιά υπάρχει πλέον κίνδυνος και ότι πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα το θέμα του ασύλου για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών πίσω στη Τουρκία ή τέλος πάντων να φύγουν από τα νησιά...

.....Αλλά δεν περιμέναμε ότι και σε αυτό θα ...αντιδράσει ο κος Πάλλης.. απίστευτα πράγματα... 

Η είδηση....

Μίνι κυβερνητική κρίση λίγα λεπτά πριν από την ψήφιση της τροπολογία Μουζάλα για το μεταναστευτικό χτυπά την κυβέρνηση με πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απειλούν ανοικτά να καταψηφίσουν την τροπολογία διαφωνώντας με τη ρύθμιση για τη σύνθεση των επιτροπών ασύλου. 

Πριν από λίγη ώρα κυκλοφόρησε εσωτερική επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υπογράφηκε από τους κ.κ Καραγιαννίδη, Καββαδία, Πάλλη, Ψυχογιό και Χρ.Παπαδόπουλο με την οποία ζητείται η απόσυρση της τροπολογίας για την οποία αναφέρεται ότι είναι στα όρια της συνταγματικότητας. 

Από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτει ότι οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως η διαδικασία χορήγησης ασύλου είναι μια καθαρά διοικητική πράξη εξ ου και η προωθούμενη από τον κ. Μουζάλα συμμετοχή δικαστικών στις επιτροπές είναι αντισυνταγματική. 

Οι πέντε βουλευτές ζητούν από όσους συμφωνούν να υπογράψουν προκειμένου να πιεστεί ο κ. Μουζάλας να την αποσύρει ειδάλλως απειλούν ανοικτά να καταψηφίσουν. 
Mένει να δούμε αν η αντιπολίτευση και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία θα θελήσει να δοκιμάσει την αντοχή και τη συνοχή της κυβέρνησης ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.
Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: 

Θέμα: Τροπολογία Μουζάλα
Σ/φοι, σ/φισσες, 
στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σ. Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προήγουμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου. Η  τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τροπολογία αυτή δεν έχει την υποστήριξη μας γιατί αντιβαίνει σε ταυτοτικές μας θέσεις και δεν υπαγορεύεται καν απο το πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίσαμε.

Ζητούμε από τον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο  από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποια είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο βαθμό που ο συντρ. Μουζάλας επιμένει στην κατάθεση της τροπολογίας, σε βάρος της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας είμαστε υποχρεωμενοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας. Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσοι-ες βουλευτές, βουλεύτριες συμμερίζονται την διαφωνία μας να το δηλώσουν στη λίστα.

Καραγιαννίδης Χρήστος 
Καββαδία Αννέτα
Ψυχογιός Γιώργος
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος


Lesvos Voice : Και τα συμπεράσματα δικά σας.... 

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!
www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.