Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΣΤΑ "ΚΕΝΤΡΑ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ..ΜΙΚΡΟΜΑΦΙΕΣ !!! "ΤΟ 50% ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΣΥΛΟ" ΛΕΕΙ...


Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι εντός των ανοικτών κέντρων φιλοξενίας λειτουργούν «μικρομαφίες»

Παράνομα εισελθόντες μετανάστες εκτίμησε ότι είναι το περίπου 50% των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο κ. Γιάννης Μουζάλας προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο και πως θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

«Το 50% που είναι στα νησιά είναι μετανάστες που παράνομα έχουν εισέλθει στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρου Τάσσου.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι το κλίμα που επικρατεί στα συγκεκριμένα «hot spots» είναι εκρηκτικό καθώς η υπομονή και οι προσδοκίες των περίπου 8.000 προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να γίνονται «διεκδικητικοί» ενώ επεσήμανε ότι το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των νησιών.

«Η κατάσταση στα νησιά έχει αλλάξει. Δεν εννοώ ότι δεν έχουμε πλέον υπερπληθυσμό αλλά ότι έχει αλλάξει η ψυχολογική κατάσταση. Οι πρόσφυγες και μετανάστες πάτησαν το πόδι τους στην Ευρώπη, έφτασαν στην βρύση αλλά δεν πίνουν νερό. Οι προσδοκίες τους έχουν ματαιωθεί και τα χρήματά τους τελειώνουν. Κυριαρχεί η απελπισία και αρχίζουν να γίνονται διεκδικητικοί. Το αντιμετωπίζουμε όχι με τα ΜΑΤ» υπογράμμισε για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «Υπάρχει και από την πλευρά του λαού μας μια αλλαγή. Εκεί που υπήρχαν κάποια οφέλη όταν πρωτοήρθαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και ξόδευαν κάποια χρήματα τώρα υπάρχουν δυσκολίες».

Επίσης, είπε ότι εντός των ανοικτών κέντρων φιλοξενίας λειτουργούν «μικρομαφίες».  


Τέλος, παραδέχθηκε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου κινούνται με ρυθμούς χελώνας καθώς εξετάζονται μόλις 70 αιτήσεις των ημέρα.


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.