Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

60 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ.. "ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ...ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ" !!!

Δραματική είναι η μείωση του ΦΠΑ κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους στα μεγάλα τουριστικά νησιά (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), πριν καν επιβληθεί ο αυξημένος ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές τα χώρας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καθίζηση εσόδων της τάξεως του 40% περίπου.
Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για αποδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού, αλλά και απροθυμία των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σημειώνεται ότι στα στοιχεία περιλαμβάνεται και η περίοδος των διακοπών του Πάσχα
Lesvos Voice: Για την Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν το συζητάμε... το απόλυτο χάος !!!!
Μπορεί να μη αυξήθηκε ακόμα ο ΦΠΑ στα επίπεδα των άλλων νησιών (βλέπε Δεκέμβρη...) αλλά τα έσοδα του κράτους θα καταρρεύσουν αφού η μείωση του τουρισμού είναι τέτοια που δεν υπάρχουν περιθώρια.. 
Για να καταλάβετε το μέγεθος της ζημιάς, ρεπορτάζ του AΝΤ1 σήμερα έδειχνε την πτώση του τουρισμού στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.. Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κώ και έλεγε ότι η πτώση στον τζίρο φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ !!!!!!!! 
Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι τα έσοδα ήταν 80 εκατομμύρια ευρώ φέτος υπολογίζονται στα 20 !!!! 
Απίθανα νούμερα δηλαδή.. και παρά το γεγονός ότι η Κω δείχνει να το παλεύει, τα άλλα νησιά είναι στο απόλυτο τίποτα !!!!
Για την Λέσβο δεν μιλάμε... απόλυτη καταστροφή !!! ούτε κρατήσεις ούτε αφίξεις ούτε τίποτα.. 
Στη Χίο μάλιστα αρχίζουν δειλά δειλά να μιλούν για αποζημιώσεις ...αλλά εμείς δεν το βλέπουμε.. με τέτοιες ηγεσίες μοιάζει σαν όνειρο ...θερινής νυκτός  !!!!!  


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!

www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.