Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΞΗΓΕΙ" ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ.. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ.. "ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"..

Στη μείωση της τουριστικής κίνησης στο ανατολικό Αιγαίο, λόγω προσφυγικού, αναφέρεται δημοσίευμα της Kölner Stadtanzeiger.


«Κρίση στην Ελλάδα; Όχι στον τουρισμό. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν, ο τουριστικός κλάδος ελπίζει φέτος σε νέο ρεκόρ» γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι «τους πρώτους πέντε μήνες 1,8 εκατομμύρια επιβάτες έχουν αφιχθεί στα 19 ελληνικά αεροδρόμια που εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις».
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα «η Ελλάδα κερδίζει συν τοις άλλοις από τα προβλήματα ασφαλείας στην Τουρκία και στις βορειοαφρικανικές χώρες. Τον Απρίλιο ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία μειώθηκε κατά 28%. Στους κερδισμένους περιλαμβάνονται επίσης η Ισπανία και η Κύπρος».
Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις στην αισιόδοξη εικόνα του κλάδου: «η προσφυγική κρίση καταστρέφει τον τζίρο ξενοδοχείων και εστιατορίων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου». Εστιάτορας από την Κω βλέπει «μείωση αφίξεων κατά το ένα τρίτο, λόγω των… άλλων επισκεπτών», όπως λέει.
Στη Λέσβο, ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων Περικλής Αντωνίου δηλώνει ότι η διαφαινόμενη μείωση αφίξεων στο νησί κατά 20% «σημαίνει μειώσεις εισοδήματος ή ακόμη και ανεργία για εκατοντάδες οικογένειες».
Lesvos Voice: Καταλαβαίνουμε γιατί ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Λέσβου μιλάει για 20% πτώση των αφίξεων...
Η δήλωση ήταν σε Ευρωπαϊκή εφημερίδα και δεν ήθελε να "περάσει" εκεί το μέγεθος της καταστροφής... 
Αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και ό ίδιος στην επιστολή του στον Σταθάκη λέει χαρακτηριστικά... 

"Ύστερα απ’ τη μεγάλη, πρωτόγνωρη, δίχως προηγούμενο μείωση της τουριστικής Κίνησης στη Λέσβο, το ύψος της οποίας έφθασε το Μάιο του 2016 στο 64,98% (με την αντίστοιχη του Απριλίου στο –57%), με προορισμούς του νησιού ν’ αγγίζουν ή ακόμα και να ξεπερνούν το… 80%..." 


Αλλά αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε ξανά είναι ότι κάπως έτσι κάποιοι έχουν μια ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα αυτοί που μας "πλασάριζαν" παραμύθια του τύπου.. "μην ανησυχείτε για τον τουρισμό και για το μέλλον του νησιού, θα εκτιμήσουν το ..νησί της αλληλεγγύης " ή το άλλο... "τόσες διεθνείς προσωπικότητες ήρθαν στο νησί, τέτοια διαφήμιση πότε την είχαμε;;" και βέβαια το καταπληκτικό.."όλοι όμως τώρα έμαθαν την Λέσβο"!!


Τι ακούσαμε αλήθεια;;... Πόσα παραμύθια;;....και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε ακόμη....


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.