Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ "ΕΡΩΤΗΣΗ" ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!


Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την απόρριψη αιτήσεων ασύλου από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Αρχής Προσφυγών, κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πλημμελή διαδικασία... μεταξύ των 10 και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Λέσβου Γιώργος Πάλλης !!!

Επικαλούμενοι τις απορριπτικές αποφάσεις της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, στις 2 Ιουνίου, για δύο Σύρους πρόσφυγες, οι βουλευτές σημειώνουν ότι "τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στην Τουρκία στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας" ενώ ήδη "έχουν προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων ελληνικών δικαστηρίων με τη συνδρομή οργανώσεων, προκειμένου να επιδιώξουν την ακύρωση τους [των αποφάσεων] καθώς και την αναστολή εκτέλεσής τους".

Και συνεχίζουν σε άλλο σημείο...

"Επειδή οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των προσφύγων που έχουν φτάσει στη χώρα μας πρέπει να εξετάζονται με απόλυτο σεβασμό στα όσα ο νόμος ορίζει και προβλέπει τόσο στον α' βαθμό, ενώπιον της Υπηρεσίας Ασύλου, όσο και κατόπιν προσφυγής τους ενώπιον των Επιτροπών Προσφυγών. 

Επειδή πυκνώνουν δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι στην Τουρκία οι συνθήκες υποδοχής προσφύγων δεν διασφαλίζουν την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. 

Ερωτάται ο υπουργός ο κ. Υπουργός:

- Αν τηρήθηκαν, κατά τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου τους, οι εγγυήσεις που απαιτούνται για μία δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία ασύλου.

- Αν κατά τη διαδικασία επανεισδοχής/επιστροφής στην Τουρκία των Σύρων προσφύγων τηρούνται οι προβλεπόμενες από το διεθνές, ενωσιακό και εθνικό δίκαιο εγγυήσεις και δεσμεύσεις της χώρας".


Lesvos Voice : Κοιτάξτε τώρα τι γίνετε.. έχουμε μια συμφωνία με τους Τούρκους που προβλέπει μεταξύ άλλων και επανεισδοχή μεταναστών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μυτιληνιός βουλευτής (!!!), ρωτούν τον Υπουργό αν η υπηρεσία ασύλου έκανε καλά την δουλειά της !!!!!

Δηλαδή στην ουσία αμφισβητούν την υπηρεσία ότι μπορεί και να μην εξέτασε όπως έπρεπε τις αιτήσεις ασύλου γιατί... "διαφωνούν" σε κάποιες περιπτώσεις !!!

Από την άλλη ρωτούν τον Υπουργό και αν στις περιπτώσεις των μεταναστών που επέστρεψαν τηρήθηκαν και όλες οι διαδικασίες με βάση το... διεθνές, ενωσιακό και εθνικό δίκαιο !!!!!

Η αλήθεια είναι όμως άλλη... οι άνθρωποι δεν θέλουν να γίνει καμιά επιστροφή και προσπαθούν με τέτοιες ερωτήσεις να μπλοκάρουν την διαδικασία... 

Και μη μας ρωτήσετε τώρα γιατί το κάνουν γιατί η απάντηση είναι απλή ....γιατί αυτό πιστεύουν !!!!

Δεν έχουν απάντηση αν τους ρωτήσει κάποιος που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι.. τι θα γίνει που τα σύνορα είναι κλειστά.. γιατί μένουν αυτοί οι άνθρωποι ακόμα στα νησιά.. 

Η απάντηση που θα σου δώσουν είναι ότι πρέπει η.. Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορα... "τρέχα γύρευε δηλαδή"...

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και απ΄ ότι  φαίνεται δεν ενδιαφέρονται κιόλας, για την καταστροφή που υπάρχει εδώ στη Λέσβο για παράδειγμα... 

Το έχουμε πει ξανά... μόνοι μας θα τα αντιμετωπίσουμε όλα !!!Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!

www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.