Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΜΙΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ .."ΚΟΥΒΕΝΤΑ" !! "ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΘΗΚΕ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ"

Με μια ανακοίνωση που σηκώνει πολύ κουβέντα η Δημοτική αρχή Λέσβου προσπάθησε να διαψεύσει τις φήμες για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Λέσβο...

Διαβάστε την ανακοίνωση και τα λέμε μετά.... 


"Θέλουμε να διαψεύσουμε το όργιο φημών εκπορευόμενο από συγκεκριμένα κέντρα, από ανεύθυνους, μικρόψυχους, ιδιοτελείς και ποταπούς συκοφάντες που στόχο έχουν να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή και να ξεσηκώσουν τις τοπικές κοινωνίες, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή τους η ενέργεια. 

Η δοκιμή του σχεδίου σε πρώτη φάση ξεκίνησε στη Μόρια και σήμερα αυτή η φημολογία για δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας ή ακόμα και μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές της Ελλάδος και την Τουρκία, υπάρχει σε κάθε γωνιά του νησιού μας.  

Δε γνωρίζουμε αν οι ενέργειες αυτές βασίζονται μόνο στην ανευθυνότητα την εμπάθεια και το φθόνο των εμπνευστών τους ή αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που στρέφεται ευθέως κατά της κοινωνίας μας. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Πέραν της κοινωνικής συνοχής πλήττεται η οικονομία τους νησιού μας, ο τουρισμός και δημιουργούνται εθνικοί κίνδυνοι.
Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή σήκωσε το βάρος της ευθύνης αντιμετώπισης ενός πανευρωπαϊκού προβλήματος αναλαμβάνοντας ευθύνες και αρμοδιότητες που δεν της αναλογούν, επειδή άλλοι δεν τόλμησαν. 
Στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με ψυχραιμία, στρατηγική και νηφαλιότητα και ήταν αυτή η οποία διεθνοποίησε το πρόβλημα και έθεσε την Ευρώπη προ των ευθυνών της, που επεσήμανε ότι είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο πρέπει να διαχειριστεί όλη η Ευρώπη, που πρότεινε ότι η διαχείριση των προσφυγικών ροών θα πρέπει να γίνεται στην Τουρκία. 
Ήταν αυτή που αντέδρασε στη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας σε ότι αφορά την κατασκευή στα νησιά μας κέντρων κράτησης και τον αποκλεισμό των προσφύγων σε αυτά,  που τόνισε ότι η Λέσβος όπως και η Ελλάδα πρέπει να προστατευθούν και να μην μετατραπούν σε θύματα  υλοποίησης υποχθόνιων σχεδιασμών.
Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να απομονώσουν και να καταγγείλουν τους υπονομευτές της κοινωνικής συνοχής. Να μην υποκύψουν στο φόβο και να γνωρίζουν ότι θα είμαστε εκεί για να δώσουμε τις απαντήσεις, να ακυρώσουμε τα όποια σχέδιά και να κοιτάξουμε κατάματα τους συκοφάντες που κρύβονται στις σκιές. 
Δε θα διστάσουμε να στραφούμε εναντίον τους δια της νομικής ή και διοικητικής οδού, εφόσον πρόκειται για ένστολους, όπως έχουμε κάνει ήδη κατά ενός εξ αυτών. 
Θα είμαστε σκληροί και αμείλικτοι όχι επειδή μας αγγίζουν προσωπικά οι συκοφαντίες τους αλλά γιατί δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βλάψει τους κατοίκους του νησιού μας.
 Επιτέλους καλούμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες του νησιού να τολμήσουν να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταγγέλλοντας ανοιχτά αυτές τις πρακτικές. Ήρθε η ώρα να σταματήσουν να κρύβονται -όσοι κρύβονται- και να αναλάβουν ευθύνες τιμώντας το αξίωμα που τους εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μας.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει νέο κέντρο κράτησης στο νησί αλλά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να κλείσει και αυτό που ήδη υπάρχει.
Το νησί της Λέσβου, ήταν και θα παραμείνει το νησί της ειρήνης, της αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων αξιών και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε έναν απέραντο χώρο αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών."

Lesvos Voice: Έχουμε και λέμε λοιπόν... ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιον αφορά η ανακοίνωση του Δήμου, θα μπορούσε να ήταν το Lesvos Voice ένας από αυτούς που ..."υπονομεύει" την Δημοτική αρχή, αλλά εμείς δεν γράψαμε για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών... 
Ποιος λοιπόν έγραψε;;;... 
Τελευταία φορά που κάποιος είπε για αυτό ήταν μια ανακοίνωση από τους κατοίκους του Μολύβου και μια τοπική σύμβουλος της παράταξης του από την Πέτρα που ανεξαρτητοποιήθηκε..  
Σε αυτούς αναφέρεται;;... ποιος ξέρει;; 
Αλλά ακόμα και σε αυτούς να αναφέρεται μας κάνει εντύπωση η επίθεση... προφανώς τα πράγματα έχουν στριμώξει για τον Δήμαρχο και υιοθετεί πλέον επιθετική τακτική... ίσως πιστεύει ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση... 
Ωστόσο μας κάνει εντύπωση ότι ακόμα και τώρα δεν κάνει "κουβέντα" για τα δικά του λάθη.. για το γεγονός δηλαδή ότι η Λέσβος καταστράφηκε εκείνος δεν έχει καμιά ευθύνη;; 
Δεν μπορούσε να βρει ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής;;; 
Επίσης δεν λέει ούτε μια "λέξη" για τις όποιες κυβερνητικές ευθύνες... δεν υπάρχουν;; 
Τηρήθηκε κάποια συμφωνία που έκανε και δεν το πήραμε είδηση εμείς;;
Αντέδρασε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα αντισταθμιστικό μέτρο σε αντίθεση με όσα μας έλεγαν όσοι ήρθαν όλο αυτό το διάστημα στη Λέσβο;;  
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά αξίζει πλέον τον κόπο;;.... και τι είναι αυτό που λέει η ανακοίνωση για μηνύσεις σε ενστόλους;;;... αυτό τι είναι πάλι;; αυτό ειδικά πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο Δήμος... ποιοι είναι αυτοί οι ένστολοι και τι έκαναν δηλαδή;;;
Ένα έχουμε να πούμε... ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο είναι πανικόβλητους θεσμικούς παράγοντες.. 
Σε ότι αφορά το άλλο που λέει ότι πρέπει κάποιοι πολιτικοί παράγοντες να μιλήσουν ...ευθέως.. αυτό και αν σηκώνει πολύ κουβέντα...αλλά άλλη φορά !!!!!!


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!1 σχόλια :

  1. Κοίτα Ο καταστροφέας του νησιού που θα βγει και θιγμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.