Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΠΕΞ.."Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"..

Περιμένουμε να δούμε μια αντίδραση του Έλληνα ΥΠΕΞ Κοτζιά
στα όσα λέει ο Αυστριακός για την Λέσβο... αλλά τίποτα !!
Στον ...χορό όμως τότε στη Τουρκία ήταν πρώτος ε ;;

Στην εκτόξευση εκ νέου κατηγοριών εναντίον της Ελλάδας επιδίδεται ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος- με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Όπως ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, η απομόνωση προσφύγων είναι καθημερινότητα στα ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος.
Στην κοινή συνέντευξη-αντιπαράθεση με την αρχηγό των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης, Εύα Γκλαβίσνικ, ο αρχηγός της αυστριακής διπλωματίας υπεραμύνεται των πρόσφατων προτάσεων του, με τις οποίες ζητούσε σκληρότερη στάση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό και υιοθέτηση από μέρους της του αυστραλιανού μοντέλου, καθώς επίσης τη μετατροπή της Λέσβου και της Λαμπεντούζα σε στρατόπεδα κράτησης προσφύγων.
Απορρίπτοντας τη θέση της αρχηγού των Πράσινων πως «ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας δεν θα έπρεπε να υποδεικνύει σε Ευρωπαίους εταίρους, όπως οι Ελληνες, ότι πρέπει να δημιουργήσουν κλειστούς καταυλισμούς για πρόσφυγες», ο κ. Κουρτς διατείνεται πως ο εγκλεισμός προσφύγων είναι πραγματικότητα στα ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος.
Παρατηρεί δε, πως αυτό για το οποίο επικρίνονται η Αυστραλία και ο ίδιος, «είναι καθημερινότητα εκεί, καθώς σε όποιον καταφθάνει στη Λέσβο δεν επιτρέπεται να συνεχίσει στην ενδοχώρα και κρατείται εκεί έγκλειστος μέχρι να τον δεχθεί πίσω η Τουρκία».
Στην κριτική της αρχηγού των Πράσινων ότι το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων προκάλεσε μεγάλες τριβές με τη Γερμανία και την Ελλάδα και πως ο ίδιος θα έπρεπε να κρατήσει μία πιο εποικοδομητική και ευρωπαϊκή στάση, ο υπουργός Εξωτερικών απαντά: «Όταν έκλεισα τη Διαδρομή των Βαλκανίων υπήρξατε από τους κορυφαίους που με επέκριναν για αυτό, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών της ΕΕ αποφάνθηκαν πως το κλείσιμο της Διαδρομής ήταν καλό και σωστό».
Στην επισήμανση, από την εφημερίδα, ότι στην πρότασή του για υιοθέτηση του αυστραλιανού μοντέλου ως πρότυπο υπήρξαν έντονες κριτικές, ακόμη και από το Βατικανό, ο κ. Κουρτς διατείνεται πως υπήρξαν και διαφορετικές, θετικές, αντιδράσεις, ακόμη και από επισκόπους, τους οποίους, όμως, παρά την επιμονή της εφημερίδας, αρνείται να κατονομάσει, διατεινόμενος πως δεν θα κάνει τον εκπρόσωπο Τύπου των συνομιλητών του.
Πρόσφατα, σε συνέντευξή του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση την υιοθέτηση του «αυστραλιανού μοντέλου» στο προσφυγικό ζήτημα και τη μετατροπή της Λέσβου και της Λαμπεντούζα σε στρατόπεδα κράτησης προσφύγων, κάτι που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από πολλές πλευρές.


Lesvos Voice: Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ συνεχίζει να λέει τα ίδια, ότι δηλαδή η Λέσβος πρέπει να μετατραπεί σε στρατόπεδο κράτησης προσφύγων... 

Και όσο και αν θέλουν κάποιοι εδώ να τον παρουσιάσουν ως γραφική περίπτωση, σας λέμε ότι δεν είναι... 

Και ούτε η Αυστρία είναι μια αμελητέα δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση..

Η πιο τρανταχτή απόδειξη είναι αυτό που λέει και ο ίδιος.. ότι πέρασε δηλαδή στην Ε.Ε. την άποψη του ότι έπρεπε να κλείσουν τα σύνορα.. 

Να σας θυμίσουμε εδώ ότι η Αυστρία ήταν αυτή που κάλεσε σε σύσκεψη τις χώρες των Βαλκανίων, χωρίς την Ελλάδα, και αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα... μετά βέβαια η απόφαση επικυρώθηκε από όλους... 

Γιατί τα λέμε αυτά;;... γιατί μάθαμε ότι την "ιδέα" του Αυστριακού την "βλέπουν" θετικά αρκετοί στις Βρυξέλλες, στην περίπτωση που σπάσει η συμφωνία με την Τουρκία... 

Μάλιστα.. υπήρχε φήμη και για προώθηση της "ιδέας" σε αρμόδια όργανα της Ε.Ε.... 

Και το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι δεν βλέπουμε την Ελληνική κυβέρνηση να ..κουνιέται !!!!... κουβέντα δεν έχει πει για το θέμα.. 

Πάντως για να το πούμε ξεκάθαρα... αν προχωρήσει αυτή η ...¨ιδέα¨... άντε γεια Λέσβος...!!!!! οπότε έχει σημασία να δούμε ποιος Έλληνας θα μπορούσε να υπογράψει το "ξεπούλημα" του νησιού μας !!!!

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.