Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥΖΑΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ...ΚΑ ΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ..ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ !!!!

Την θυμάστε βέβαια την παραπάνω δήλωση... μόνο που τώρα και
λόγο καύσωνα έγινε πάλι επίκαιρη... δεν μας αφήνει
και να την ξεχάσουμε !!!!

Χθες γράφαμε για την πρωτοβουλία του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Πάλλη, που μαζί με άλλους 4 βουλευτές, προσπάθησαν να μπλοκάρουν την τροπολογία Μουζάλα που θα έδινε την δυνατότητα στην Επιτροπή ασύλου να προχωρήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες, έτσι ώστε να να γίνουν οι επαναπροωθήσεις που έχουν συμφωνηθεί...
Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί.. είχαμε και την κα Τασία που επιμένει να .."ανακατεύεται" και να μας δείχνει έτσι τις ευαισθησίες της... που προφανώς εμείς εδώ στη Λέσβο δεν έχουμε.. 
....είναι όμως και ενδεικτικό το πως "λειτουργούν" κάποιοι χωρίς ουσιαστικά να τους καίγεται ..."καρφί" για το τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον τοπικό πληθυσμό !!!!
Η είδηση....
Αιχμές κατά της «τροπολογίας» Μουζάλα εξαπέλυσε η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), η ανεξάρτητη συμβουλευτική αρχή δηλαδή με θεσμικό ρόλο, στην οποί μετέχουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Το όργανο, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν και δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κώστας Δουζινας, επικρίνει το περιεχόμενο και τη διαδικασία ψήφισης της εν λόγω νομοθετικής πρότασης, εστιάζοντας τις αντιρρήσεις της ως προς τη συνταγματικότητα συγκεκριμένων διατάξεων, όπως αυτή που προβλέπει τη συμμετοχή δικαστών σε διοικητικές επιτροπές.
Όπως άλλωστε τόνισαν τα περισσότερα κόμματα κατά την ημέρα συζήτησης της, το Σύνταγμα απαγορεύει τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών σε διοικητικά όργανα, αν και από την κυβέρνηση έσπευσαν να τα χαρακτηρίσουν «δικαιοδοτικά» για να ξεπεραστεί ο σκόπελος αυτός.
Η Επιτροπή αφήνει επίσης αιχμές ότι ο κ. Μουζάλας με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να χειραγωγήσει τις κρίσεις των επιτροπών, οι οποίες μέχρι στιγμής στην πλειοψηφία τους έκριναν ότι η Τουρκία δεν αποτελεί «ασφαλή τρίτη χώρα», θέτοντας σε κίνδυνο την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.
Παρόμοια άποψη για την Τουρκία έχει άλλωστε εκφράσει στο παρελθόν και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Επίσης όπως χαρακτηριστικά γράφει στην ανακοίνωση της η "ΕΕΔΑ εκφράζει τον προβληματισμό της για την βεβιασμένως εισαχθείσα, χωρίς καμιά προηγουμένως ενημέρωση ή διαβούλευση, τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών"
Η τροπολογία υπερψηφίστηκε τελικά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του Ποταμιού...

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.