Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ "ΡΙΧΝΕΙ" Η Κ.Ε.ΔΗΜΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ !!! "ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" !!!

Αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την απ ευθείας διαπραγμάτευση που κάνει στο μεταναστευτικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση ερήμην των Δημάρχων των νησιών και  τον τοπικών κοινωνιών !!!!

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνεται...

Με αφορμή έγγραφο- ενημερωτικό σημείωμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με ημερομηνία 3/3/2016, που αφορά προτεινόμενες δράσεις και έργα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, για την ύπαρξη του οποίου ενημερωθήκαμε από το Δήμαρχο Σάμου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Μ. Αγγελόπουλο, η Κ.Ε.Δ.Ε. επισημαίνει τα παρακάτω:

"Πρώτον, θεωρούμε απαράδεκτο να προτείνονται ενέργειες αντιμετώπισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος από το Γραφείο της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου, χωρίς να έχει προηγουμένως υπάρξει επίσημη ενημέρωση των Δημάρχων της Περιφέρειας. 
Ιδιαίτερα όταν στις ενέργειες αυτές περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για εργασίες αποκατάστασης κτιρίων , όπως αυτό της πρώην Δ/νσης Γεωργίας (ΚΕΓΕ) στη Σάμο, το οποίο προτείνεται να διαμορφωθεί σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών".
Στο τέλος εξαίρεται η στάση του Δημάρχου Σάμου να αποκαλύψει τον περίεργο ρόλο της κ. Καλογήρου...

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ λέει σχετικά....

Η Διαχείριση του Προσφυγικού απαιτεί συνεργασία & συνυπευθυνότητα μεταξύ Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης Α' & Β' Βαθμού

Με αφορμή έγγραφο- ενημερωτικό σημείωμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με ημερομηνία 3/3/2016, που αφορά προτεινόμενες δράσεις και έργα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, για την ύπαρξη του οποίου ενημερωθήκαμε από το Δήμαρχο Σάμου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Μ. Αγγελόπουλο, η Κ.Ε.Δ.Ε. επισημαίνει τα παρακάτω:

Πρώτον, θεωρούμε απαράδεκτο να προτείνονται ενέργειες αντιμετώπισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος από το Γραφείο της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου, χωρίς να έχει προηγουμένως υπάρξει επίσημη ενημέρωση των Δημάρχων της Περιφέρειας. Ιδιαίτερα όταν στις ενέργειες αυτές περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για εργασίες αποκατάστασης κτιρίων , όπως αυτό της πρώην Δ/νσης Γεωργίας (ΚΕΓΕ) στη Σάμο, το οποίο προτείνεται να διαμορφωθεί σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Δεύτερον, παρά την εμπειρία που έχουμε όλοι αποκομίσει μέχρι σήμερα από τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος και κυρίως από τις συνέπειες που δημιουργεί η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου, δυστυχώς εξακολουθούμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. 
Κάποιοι εξακολουθούν να σχεδιάζουν λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορούν και τις τοπικές μας κοινωνίες , ερήμην των Δήμων και των αιρετών τους εκπροσώπων με τρόπο πρόχειρο κι αποσπασματικό. 
Αυτή η αντίληψη όχι μόνον δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, αλλά φοβόμαστε ότι θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή των τοπικών μας κοινωνιών. Κι αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Τρίτο, θεωρούμε ότι στο ζήτημα αυτό η συνεργασία Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ειλικρινής και ισότιμη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ως θεσμός να είμαστε διχασμένοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να επιβάλλουμε και στην Κεντρική Εξουσία την ισότιμη συμμετοχή μας στα εθνικά κέντρα λήψης των αποφάσεων για το Προσφυγικό.
Δεν θα ανεχθούμε άλλο οι Δήμοι την άνωθεν και χωρίς ουσιαστικό διάλογο επιβολή λύσεων, σε ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα.
Τέλος, επισημαίνουμε με αφορμή τα συμπεράσματα του Συνεδρίου της Σάμου που διοργανώσαμε στις αρχές Ιουνίου, ότι το «κλειδί» για τον αποτελεσματικό συντονισμό του προσφυγικού ζητήματος είναι η συνεργασία και συνυπευθυνότητα Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων.
Και σημειώνουν κλείνοντας....
Πρέπει να υπάρξει έγκαιρα σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που θα έχει για την Πατρίδα μας η πιθανή κατάρρευση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, που θα έχει ως επακόλουθο την εκ νέου κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών.

Lesvos Voice: Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρων... αυτό βέβαια που "σπάει κόκαλα" στην ανακοίνωση είναι το σημείο που λέει  για την απ ευθείας διαπραγμάτευση που κάνει στο μεταναστευτικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Περιφερειάρχης, ερήμην των Δημάρχων των νησιών και τον τοπικών κοινωνιών !!!! 

Το παραπάνω θέμα προέκυψε, όπως θυμάστε μετά τον "δημόσιο" καυγά του Δημάρχου Σάμου με την Περιφερειάρχη με αφορμή ένα ενημερωτικό σημείωμα προς τις Βρυξέλλες, που αποκάλυπτε .."διάφορα αιτήματα"... 

Το σημείωμα αφορούσε και τη Λέσβο αφού είχε μέσα επίσης.."διάφορα αιτήματα" για το νησί μας, αλλά εδώ η αντίδραση του Δήμου ήταν ανύπαρκτη... και πως να μην είναι αφού και εκείνοι έκαναν τα ίδια... 

Στη Σάμο όμως είναι αλλιώς...

Δείτε εδώ το δημοσίευμα μας για να τα ¨θυμηθείτε¨ όλα....
http://lesvosvoice.blogspot.gr/2016/06/blog-post_54.html

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!

www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.