Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ.. ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ !!!

Τρικούβερτος καυγάς έχει στηθεί μεταξύ του Δημάρχου Σάμου και της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου με αφορμή το μεταναστευτικό και τις .."ενέργειες" της κας Περιφερειάρχη..

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... 

Χθες από την περιφέρεια "βγήκε" ένα "σκληρό" δελτίο τύπου που αφορούσε τον Δήμο Σάμου και βέβαια πήγε στα ΜΜΕ της Σάμου... 

Εμείς όμως επειδή μας αρέσει να ψάχνουμε, το βρήκαμε. και μας έκανε ...εντύπωση... 

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας έλεγε...
"Τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Σάμου διακινεί, κατά τρόπο παραπλανητικό, άτυπο ενημερωτικό σημείωμα της Περιφέρειας, που συντάχθηκε στις 3 Μαρτίου 2016. Το σημείωμα αυτό είχε ενημερωτικά αποσταλεί στις Βρυξέλλες"

"Το σημείωμα αυτό  αναφέρεται στην προηγούμενη φάση... Τότε που τα προβλήματα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ήταν απολύτως διαφορετικά, κατέγραφε ανάγκες πριν από τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είχε αυστηρά ενημερωτικό χαρακτήρα και είχε διατυπωθεί ως αντικείμενο συζήτησης με τις υπηρεσίες στις Βρυξέλλες".

Και συνεχίζει...
«Σκοπός της ασυνήθιστης αυτής πρωτοβουλίας του Δήμου Σάμου, να διακινήσει δηλαδή ενημερωτικό σημείωμα της Περιφέρειας, που συντάχθηκε πριν από τρεις μήνες, είναι προφανώς η σύγχυση. Η Περιφέρεια, προσπερνώντας αυτή την πολιτική κακοβουλία, συνεχίζει όπως έχει υποχρέωση να κάνει τη δουλειά της, αναζητώντας επίμονα λύσεις για τα νησιά μας» καταλήγει η κ. Χριστιάνα Καλογήρου.


Τι έγινε....

Εμείς εδώ στο Lesvos Voice διαβάζοντας αυτό το δελτίο τύπου αποφασίσαμε να το ψάξουμε.. να βρούμε δηλαδή το έγγραφο που διακίνησε ο Δήμαρχος Σάμου και που αφορούσε τις... ενέργειες της κας Περιφερειάρχη για το μεταναστευτικό.. 

Και φυσικά... το βρήκαμε... εδώ.... 

http://www.radiocafe.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/3937-h-%C2%AB%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF.html

Εκεί λοιπόν υπάρχει έγγραφο - ενημερωτικό σημείωμα - της κας Περιφερειάρχη προς τις Βρυξέλλες (!!!) που λέει ότι στη Σάμο πρέπει να ολοκληρωθεί έργο στο κτήριο της πρώην διεύθυνσης Γεωργίας, για να στεγαστούν μετανάστες !!!! μάλιστα προσδιορίζει και την αξία σε 1.500.000 ευρώ !!!!!

Αυτό φυσικά εξόργισε τον Δήμαρχο Σάμο που αποφάσισε να αντιδράσει... αφού προφανώς όλο αυτό έγινε πίσω από την πλάτη του...

Το ενημερωτικό σημείωμα όμως δεν γράφει μόνο για την Σάμο... γράφει και για την Λέσβο και μάλιστα γράφει συγκλονιστικά πράγματα για τα οποία μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε (;;;;;;;;) !!!!!

Γράφει δηλαδή και ζητά από τις Βρυξέλλες ... 


  • 3.000.000 ευρώ για να φτιάξει τον δρόμο προς το κέντρο υποδοχής της Εφταλού....(!!!!) 
  • 800.000 ευρώ για εργασίες στο "κέντρο καταγραφής Μόριας"... διαπλατύνσεις δρόμου.. σήμανση..κ.α..  
  • 2.500.000 ευρώ για χώρο ανοικτής φιλοξενίας αιτούντων ασύλου.. και αναφέρει ότι υπάρχει μελέτη για την φιλοξενία 60 ενηλίκων και 40 ασυνόδευτων ανηλίκων μετανστών σε οικόπεδο στην ΟΥΤΖΑ (είναι της περιφέρειας)....Τα ερωτήματα βέβαια είναι πολλά ...πάρα πολλά !!!

Για το τελευταίο από τα 3 παραπάνω σημεία που αφορά την Ουτζά ξέραμε, όπως η ίδια ενημέρωσε παλιά, ότι έχει εγκριθεί ένα δάνειο από την Ευρωπαϊκή τράπεζα, μάλιστα το είχε υποστηρίξει στο περιφερειακό συμβούλιο και είχε απαντήσει σε αντιδράσεις της αντιπολίτευσης... τώρα πως προέκυψε και σε αυτό το έγγραφο;; .... και ποιον σε τελική ανάλυση ενημέρωσε ;;;;;

Για τα 3.000.000 ευρώ της ..Εφταλούς ...εκεί είναι η πραγματική αποκάλυψη... είναι το κέντρο που όλοι συμφωνούσαν ότι δεν πρέπει να λειτουργεί γιατί είναι σε τουριστική περιοχή και είναι αυτό για το οποίο " φωνάζουν" οι Μολυβιάτες ακόμα και τώρα.... 

Συμπέρασμα.. Πίσω από τις πλάτες μας όλοι έκαναν ότι ήθελαν για αυτό και σήμερα οδηγηθήκαμε σε αυτά τα αποτελέσματα... 

Στη Σάμο η αντίδραση από τον Δήμο ήταν άμεση για να ..."κόψουν την φόρα".. εδώ ;;;;... τίποτα !!!

Αλλά τι λέμε τώρα;;.. από την αρχή λέγαμε για τις τεράστιες ευθύνες των τοπικών παραγόντων... και τώρα που ήρθε η καταστροφή προσπαθούν να τα "μαζέψουν".. αλλά δεν ..."μαζεύονται" !!!!!!

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!
www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.