Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ... "ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ";;

Αδυνατούν να εξετάσουν τις αιτήσεις την ώρα που ο αριθμός τους αυξάνεται κατά 1.000% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ζητούν στοιχεία από τους ενδιαφερόμενους ακόμη και μέσω Skype

Χάνει κάθε έλεγχο στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό η κυβέρνηση εν μέσω σοβαρών επεισοδίων στις δομές φιλοξενίας. Είναι πλέον σαφές και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της στο ζήτημα αυτό.

Όπως αποδεικνύεται και παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις των αρμοδίων, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήρθαν για να μείνουν στη χώρα μας για αρκετά χρόνια. 

Ήδη η κυβέρνηση προχωρά στον τριπλασιασμό του χρόνου ισχύος των χορηγούμενων δελτίων αίτησης ασύλου. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασύλου, θα απαιτηθεί ένας ολόκληρος χρόνος μόνο για την καταγραφή των δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που μαζικά ζητούν να υποβάλουν όσοι εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια τους τελευταίους μήνες. 

Για τον λόγο αυτό και σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει τουλάχιστον μια πρώτη καταγραφή κάποιων βασικών προσωπικών στοιχείων προσφύγων και μεταναστών επιστρατεύονται και κινητά κλιμάκια καταγραφής στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Την ίδια στιγμή, με βάση τα έως σήμερα δεδομένα των μεταναστευτικών ροών ο εκτιμώμενος αριθμός όσων θα αιτηθούν άσυλο ανέρχεται σε περίπου 50.000 άτομα.

Ειδικότερα, με απόφαση της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρίας Σταυροπούλου αυξάνεται η διάρκεια ισχύος των δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία, ενώ ήδη τα αιτήματα ασύλου έχουν αυξηθεί έως και 1.000% σε σχέση με την περσινή χρονιά! 

Το σκεπτικό της απόφασης της 31ης Μαΐου είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. «Τη διαπίστωση ότι με δεδομένη τη σημαντική αύξηση του αριθμού των υποβαλλόμενων αιτήσεων διεθνούς προστασίας, η εξέτασή τους θα ολοκληρώνεται εντός 6 μηνών κατά μέσο όρο, καθώς και τη διαπίστωση ότι από την απλή καταγραφή των αιτήσεων διεθνούς προστασίας σύμφωνα με την παράγραφο 1 στοιχείο (β) του άρθρου 36 του Ν.4375/2016, έως τη διενέργεια της πλήρους καταγραφής του στοιχείου (α) της παραπάνω παραγράφου, θα μεσολαβεί κατά μέσο όρο διάστημα 1 έτους», αναφέρεται. 

Ουσιαστικά η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θα χρειαστεί ένας ολόκληρος χρόνος από την απλή καταγραφή των στοιχείων των αιτούντων διεθνή προστασία μέχρι την πλήρη καταγραφή.


Lesvos Voice: Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο "πρώτο θέμα" και ουσιαστικά τι μας λέει;;... μας λέει ότι για να εξεταστούν όλες αυτές οι χιλιάδες αιτήσεις ασύλου θα χρειαστεί ένας χρόνος !!!!

Και μέχρι να εξεταστούν όλες αυτές οι αιτήσεις οι μετανάστες θα ...περιμένουν στα κέντρα υποδοχής !!! 


Ειλικρινά μας κάνει εντύπωση για το πως αντιλαμβάνονται κάποιοι τον... ανθρωπισμό... αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα... αυτό που έχει σημασία τώρα να επισημάνουμε είναι όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι θα περιμένουν στα νησιά πότε θα περάσει αυτός ο... χρόνος... συν όσους θα έρχονται !!! ...και φυσικά δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για απομάκρυνση τους από τα νησιά !!!!!!

Απίστευτα πράγματα δηλαδή... αλλά όπως λέει και ο αρθρογράφος...  "οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήρθαν για να μείνουν στη χώρα μας για αρκετά χρόνια." !!!! 




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!




www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.