Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.. ΕΒΓΑΖΑΝ ΠΛΑΣΤΑ "ΧΑΡΤΙΑ".. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...

Εξαρθρώθηκε, χθες Δευτέρα το απόγευμα στη Μυτιλήνη, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, που τα διέθεταν σε αλλοδαπούς μετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης (41χρονος υπήκοος Πακιστάν) και τρία μέλη του κυκλώματος (υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας 18, 29 και 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι εμπλεκόμενοι, προ διμήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεσή τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση σε αλλοδαπούς μετανάστες, για τους οποίους ίσχυαν περιορισμοί για τη διαμονή τους και τη μη απομάκρυνσή τους από το νησί της Λέσβου.

Αναλυτικότερα, ο 41χρονος αρχηγός της οργάνωσης συγκέντρωνε τα απαραίτητα στοιχεία, από αλλοδαπούς μετανάστες, τους οποίους εντόπιζαν και προσέγγιζαν τα τρία μέλη του κυκλώματος και ακολούθως, αφού κατάρτιζε τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα πουλούσε στους ενδιαφερόμενους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν δύο υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά και τα είχε προμηθευτεί από τα μέλη του κυκλώματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Δύο πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, που φέρεται να έχουν εκδοθεί από αστυνομική Αρχή της Μυτιλήνης.

  • Το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.

  • Επτά κινητά τηλέφωνα.

  • Διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, με στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας αλλοδαπών προσώπων.


Lesvos Voice: Πολλά τα ερωτηματικά για αυτή την υπόθεση... το πιο βασικό είναι το πως καταφέρνουν 5 Πακιστανοί να "στήνουν" στη Λέσβο ένα τέτοιο κύκλωμα ;;... 

Αλλά και το άλλο που μας .."είπε" η ίδια η αστυνομία στο δελτίο τύπου που έβγαλε , ...τι είναι αυτά τα δυο πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που φέρεται να έχουν εκδοθεί από αστυνομική Αρχή της Μυτιλήνης;;

Πιστεύουμε ότι τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν κατά την διάρκεια της προανακριτικής έρευνας που ήδη είναι σε εξέλιξη...Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.