Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΣΚΑΜΙΑ.. Η ΕΙΚΟΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ !!

Η οικογένεια έφτασε στη Λέσβο, μεταφέρθηκε στο hot spot της Μόριας, ενώ μετά την καταγραφή τους, θα πάνε στο Καρά Τεπέ

Μπορεί οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου να έχουν μηδενιστεί ακόμα όμως και αυτές οι ελάχιστες συνεχίζουν να συγκλονίζουν. 

Την Κυριακή, στην παραλία της Κάγιας, κοντά στη Σκάλα Συκαμνιάς, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, έφτασε μια βάρκα με πρόσφυγες, όπου στην πλειοψηφία τους ήταν από το Ιράκ. 

Έκπληκτοι Έλληνες και ξένοι που ήταν στην ακτή, μαζί με τον πατέρα Χριστόφορο, έναν ορθόδοξο ιερέα που υπηρετεί στον εκεί καταυλισμό πρώτης στάσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο οποίος είχε σπεύσει να βοηθήσει, είδαν να βγαίνει από τη βάρκα ένας νεαρός πρόσφυγας. 

«Η εικόνα του μας συγκλόνισε όλους» λέει ο πατέρας Χριστόφορος. Στην πλάτη του κουβαλούσε τη νεαρή τυφλή γυναίκα του ενώ στην αγκαλιά του είχε το λίγων μηνών μωρό τους.

«Είχε αυτός ο άνθρωπος ένα απίστευτο μεγαλείο ψυχής, μια μοναδική δύναμη» λέει ο Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης που κολυμπούσε εκεί και απαθανάτισε τη στιγμή. Και συνεχίζει: «Μείναμε όλοι να βλέπουμε αυτόν τον πρόσφυγα να κατεβαίνει από τη βάρκα έχοντας την τυφλή γυναίκα του στους ώμους του και το μωρό τους στα χέρια του». Μαζί στη βάρκα κι άλλες πολλές γυναίκες με παιδιά οι περισσότερες από το Ιράκ.

Όλοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί έσπευσαν να βοηθήσουν. Ανάμεσά τους και μια γυναίκα που την απαθανάτισε και αυτήν, ο Στρατής Τσουλέλλης «που πήρε στην αγκαλιά της το μωρό της νεαρής τυφλής προσφυγοπούλας κι άρχισε να το ταϊζει».
Η προσφυγική οικογένεια μεταφέρθηκε στο hot spot της Μόριας, ενώ με εντολή του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που ενημερώθηκε σχετικά, σήμερα κιόλας, αμέσως μετά την καταγραφή τους, θα μεταφερθούν στο δημοτικό καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ, όπου θα παραμείνουν μέχρι να υπάρξουν θέσεις σε δομές περίθαλψης ευάλωτων κατηγοριών προσφύγων στο νησί, όπως είναι το ξενοδοχείο της οργάνωσης «Caritas» ή οι χώροι της οργάνωσης «Ηλιακτίδα».

Φωτογραφίες: Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης


Lesvos Voice: Δεν είμαστε από ..πέτρα εδώ στο Lesvos Voice, γνωρίζουμε πολύ καλά τα προσωπικά δράματα πολλών μεταναστών...

Η σκληρή μας κριτική είναι πέρα και πάνω από τα πρόσωπα... κυρίως των προσφύγων.. γιατί οι μετανάστες είναι άλλο...

Η σκληρή μας κριτική έχει να κάνει με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε κεντρικό επίπεδο αλλά και τις ολέθριες ολιγωρίες των τοπικών παραγόντων... 

Κυρίως όμως έχει να κάνει με την ανάδειξη των άθλιων γεωπολιτικών παιχνιδιών που παίχτηκαν σε βάρος μας και στα οποία κανένας δεν τόλμησε να ..."σταθεί εμπόδιο" !!!!

Προσπαθήσαμε να δείξουμε τι παίχτηκε .."πίσω από την κουρτίνα" ..τον πραγματικό ρόλο κάποιων ΜΚΟ αλλά κυρίως να τονίσουμε ότι τελικά όλο αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά το νησί μας... θέσεις και απόψεις που τώρα πια μπορούμε να πούμε με λύπη μας ότι δικαιώθηκαν.. 

Και όλα αυτά είχαμε το θάρρος να τα πούμε όταν κανένας δεν τολμούσε να μιλήσει, γιατί τότε ήταν όλα στο "κλίμα του ανθρωπισμού".... αλλά ο καιρός πέρασε και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα.. και πρέπει να πούμε ότι δεν είμαστε και ευτυχισμένοι που είχαμε δίκιο !!!!!Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!
www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!1 σχόλια :

  1. H MKO pane eki pou vgenoun metanastes H mipos H metanastes vgenoun eki pou iparxoun MKO???????????????????
    mipoudia tous pernoun H mipos kati allo trexi???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.