Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ.. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ "ΕΦΕΡΕ" ΜΕΙΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ !!! ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ...

Αυτό που λέγαμε όταν ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα που περιελάμβαναν μεγάλη αύξηση των φόρων και κυρίως όλα αυτά που επισημάναμε μετά την αύξηση του ΦΠΑ και την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά... τελικά συμβαίνουν !!!!
Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όχι μόνο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά φαίνεται και να έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή !!!!
Και μπορεί εδώ στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου να πήραμε μια μικρή ...αναβολή μέχρι τέλος του χρόνου, σε όλα όμως τα άλλα νησιά το μέτρο ήδη εφαρμόζεται και ...φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα !!!! 
Σύμφωνα με το Mega, τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου δείχνουν ότι τα έσοδα από ΦΠΑ σε νησιά όπως παράδειγμα η Μύκονος παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των στόχων κατά 62%.
Παράλληλα, σε άλλα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος η απόκλιση έναντι των στόχων κυμαίνεται από 35% έως 40%.

Αν σε αυτά "υπολογίσουμε" και τα "εξαφανισμένα" έσοδα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που έχουν "καταστραφεί" από το μεταναστευτικό, όπως τα έχουμε υπολογίσει πολλές φορές εδώ στο Lesvos Voice, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς για το μέγεθος της αποτυχίας του μέτρου...
Ανάλογη εικόνα αποτυπώνεται και στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου, τα οποία υπολείπονται του στόχου κατά 488 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και στα έσοδα από ΦΠΑ για το αντίστοιχο τετράμηνο που υστερούν κατά 127 εκατομμύρια ευρώ έναντι των στόχων !!!!
Προκειμένου να «πιαστούν» οι στόχοι του προϋπολογισμού και να αποφευχθεί η συζήτηση για ενεργοποίηση του «κόφτη», πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να εισπράττονται μηνιαίως έσοδα 4 δισ. ευρώ.
Πληροφορίες, που επικαλείται το Mega, αναφέρουν ότι εάν η εικόνα των εσόδων δεν είναι ικανοποιητική, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει η συζήτηση τον Οκτώβριο για προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του «κόφτη».


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!

www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.