Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

"ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΤΑ" ΤΗΣ ..ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ !!!!!!

Και όπως περιμέναμε... ο γ.γ.του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ήρθε στη Λέσβο και μας είπε και αυτός το γνωστό "παραμύθι" που μας λένε όλοι.. 
Ένα περίεργο "πράγμα" λες και είναι συνενωμένοι ή κάποιος τους λέει να μας τα λένε, γιατί ίσως να νομίζουν ότι μπορούν να μας "παραμυθιάζουν" με αυτά....

Η είδηση... 
«Η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης».
Αυτό δήλωσε ο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι -Μουν από την Λέσβο την οποία επισκέφθηκε μετά την Αθήνα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προς τις ελληνικές αρχές, τις τοπικές αρχές της Λέσβου, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες της Λέσβου.
Τον γ.γ. του ΟΗΕ συνοδεύει στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ο οποίος ανέφερε πως ο κ Μπαν Κι Μουν συμφώνησε για τον δίκαιο επιμερισμό της φιλοξενίας προσφύγων στην Ευρώπη ένα θέμα που θα τεθεί στη σύνοδο για το μεταναστευτικό που θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Ο Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.
Υποδεχόμενη τον γ.γ. του ΟΗΕ στη Μυτιλήνη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε:
«Σας καλωσορίζω στη Λέσβο και εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου».
Η περιφερειάρχης προσέφερε στον γ.γ. του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών. 
Η πλώρη είναι ελάχιστα υπερυψωμένη από την πρύμνη. Στο εσωτερικό της λέμβου βρίσκεται ανακεκλιμένη, με το κεφάλι στην πλώρη, μία ανθρώπινη μορφή, η οποία κρατά στη αγκαλιά της μεγάλο ανοικτό αγγείο. Με βάση  τα συνευρήματά του, το ομοίωμα  της λέμβου χρονολογείται στην περίοδο 1350-1300 π.Χ.

Lesvos Voice: Η επίσκεψη του γ.γ. του ΟΗΕ δεν έχει να μας προσφέρει απολύτως τίποτα.. αφήστε που η θέση του ΟΗΕ είναι εναντίον της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας και αυτό που θέλουν είναι ...ανοιχτά σύνορα !!!! 

Η δήλωση του Μουζάλα ότι ο Μπαν Κι Μουν συμφώνησε για τον δίκαιο επιμερισμό των μεταναστών στην Ευρώπη, δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία γιατί κανένας δεν του δίνει σημασία στην Ευρώπη αφού οι χώρες έχουν την δική τους πολιτική για το θέμα και προφανώς τα δικά τους συμφέροντα.. 

Σε ότι αφορά την δήλωση της Περιφερειάρχη για ...τις συνομιλίες που θα δώσουν λύσεις στις "" κοινωνικές και οικονομικές επιβαρύνσεις των κατοίκων των νησιών"... αυτά είναι .."λόγια του αέρα" και απλώς ..."καλωσορίσματα" (!!!!)...  τίποτα δεν μπορεί να κάνει για όλα αυτά ο γ.γ. του ΟΗΕ... 

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια ακόμη επίσκεψη που με την δημοσιότητα που παίρνει "καταστρέφει" την εικόνα της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού... 

Αλήθεια ποιος ακόμα μας έμεινε να έρθει για να κάνει το.. ανθρωπιστικό του καθήκον;;... άντε όποιος είναι να έρθει ας έρθει να... τελειώνουμε !!!!!Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.