Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

ΣΚΛΗΡΗ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. L.V: ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ !!!

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.
«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το E/ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV» τονίζει απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μπιλγκίτς.
«Καλούμε να επιδείξει  κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα» προσθέτει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Και καταλήγει: «Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».

Σχόλιο: Πρόκειται για μία ανακοίνωση πρωτοφανούς δριμύτητας η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής διπλωματίας, ακόμη και σε όσους κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις, η Άγκυρα ζητάει και τα ρέστα από την Αθήνα που υπό την πίεση της κοινής γνώμης τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά! 
Με μια ανακοίνωση-μανιφέστο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να παρουσιάσει το θέμα της Αγιά Σοφιάς σαν διμερές ελληνοτουρκικό πρόβλημα και αντί να απαντήσει επί της ουσίας θέτει άσχετα θέματα για τα οποία εγκαλεί την ελληνική πλευρά ότι αρνείται να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της. Με μια λογική συμψηφισμού, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η Άγκυρα κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι: 

- Δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια τη κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα
- Παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της μειονότητας στη Δυτική Θράκη
- Χαρακτηρίζει «τουρκική μειονότητα» τους μουσουλμάνους, Ρομά και πομάκους που ζουν στη Θράκη
- Δεν σέβεται αλλότριες λατρείες και θρησκείες
- Μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα και 
- Δεν επιδεικνύει... κοινή λογική. 
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους 
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 
και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!

www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.