Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΖΗΤΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ "ΠΑΣΧΕΙ ΝΟΜΙΚΑ" !! ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ..ΡΑΤΣΙΣΜΟ !!!Ανακοίνωση "έβγαλε" η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχετικά με την κατάθεση τροπολογίας από την Κυβέρνηση για καταβολή αποζημιώσεων στους κατοίκους της Μόριας, μόνο που δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς τους ενόχλησε ;;;... 

Η ανακοίνωση... 

Η τροπολογία για τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μόριας  Λέσβου που κατέθεσαν 5 υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφορά ένα πραγματικό πρόβλημα που ταλαιπώρησε την περιοχή.
Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις ιδιοκτησίες των κατοίκων άμεσα. 

Έχει ήδη καθυστερήσει πάνω από ένα χρόνο δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα σε ανθρώπους που συνέβαλαν στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης όταν η επίσημη πολιτεία ήταν απούσα.
Όμως η κάλυψη της δαπάνης για τις αποζημιώσεις των κατοίκων της Μόριας από τα ανταποδοτικά παράβολα που πληρώνουν για την έκδοση και ανανέωση των αδειών διαμονής τους οι μετανάστες πάσχει νομικά αλλά κυρίως προκαλεί στο συμβολικό επίπεδο.  
Η τροπολογία που κατατέθηκε είναι μνημείο υποκρισίας και ρατσισμού.
Υποκρισίας γιατί καταλογίζει ευθύνες για τις ζημιές που έγιναν στους πρόσφυγες αποκρύπτοντας την κυβερνητική ευθύνη για την έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας για την υποδοχή και τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων.
Ρατσισμού γιατί στοχοποιεί τους πρόσφυγες ως παραβατικούς αλλά και γιατί εισάγει μια ανατριχιαστική λογική συλλογικής ευθύνης των νομίμων μεταναστών για το προσφυγικό. 
Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει την τροπολογία και να καλύψει την δαπάνη αποζημίωσης των κατοίκων με νόμιμο τρόπο. Lesvos Voice: Περίεργη λογική έχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη για ένα θέμα που μάλλον δεν γνωρίζουν και αμφιβάλουμε αν ζήτησαν ενημέρωση από στελέχη τους στη Λέσβο πριν βγάλουν αυτή την ανακοίνωση... 

Εκτός και αν αυτό βρήκε να πει ο βουλευτής κος Παπαθεοδώρου που ήταν χθες στη Λέσβο και επισκέφτηκε μάλιστα και το κέντρο της Μόριας.. 

Όπως και αν είναι, οι λέξεις.. "υποκρισία" και κυρίως .."ρατσισμός" έχουν ταλαιπωρήσει πολύ την Λέσβο και καλό θα ήταν πριν χρησιμοποιούνται να υπάρχει και λίγη προσοχή..

Τώρα αν δεν γνωρίζουν ότι στη Λέσβο υπάρχουν "μπόλικοι" παραβατικοί μετανάστες που έχουν προκαλέσει πολλές ζημιές, τότε καλά θα έκαναν να ρωτούσαν..  

Για το αν οι αποζημιώσεις των κατοίκων της Μόριας που θα δοθούν από τα ανταποδοτικά παράβολα που πληρώνουν για την έκδοση και ανανέωση των αδειών διαμονής τους οι μετανάστες, πάσχει νομικά, αυτό είναι ένα θέμα.. αλλά τον ρατσισμό που τον βλέπουν ;;;


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  
                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.