Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ;; ..ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ..


«Οι θεσμοί αποφάσισαν ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδουν με τις συμφωνίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ - «Συνιστώ ηρεμία, συνεχίζονται οι συζητήσεις» η αντίδραση Τσακαλώτου

Μη συμβατά με τα συμφωνηθέντα τα μέτρα για συνταξιούχους και ΦΠΑ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με θεσμούς και ορισμένα κράτη μέλη.

Ολικές ανατροπές στους σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης φέρνει η απόφαση του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και του EFSF για πάγωμα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, ώσπου να ολοκληρωθεί η εξέταση συμβατότητας των παροχών της κυβέρνησης από τους θεσμούς, πιθανότατα τον Ιανουάριο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δυσχεράνει περεταίρω το ήδη ασταθές κλίμα που δημιουργήθηκε έπειτα από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για μείωση του ΦΠΆ στα νησιά του Αιγαίου και έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους από την «υπεραπόδοση των εσόδων», χωρίς να έχει δώσει οποιαδήποτε προειδοποίηση στους θεσμούς.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα  που αποσαφηνίστηκαν στο Eurogroupστις 5 Δεκεμβρίου και η άμεση εφαρμογή τους, παρουσιάστηκαν ως τεράστια επιτυχία από την κυβέρνηση, που θα έφερναν σημαντική ελάφρυνση στον λόγο του χρέους επί του ΑΕΠ.

Όμως οι εξαγγελίες για παροχές του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να μην βρήκαν σύμφωνους ούτε τους θεσμούς ούτε τα κράτη μέλη, δημιουργώντας έτσι αβεβαιότητα ως προς την μοίρα των πολυδιαφημισμένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. 




Lesvos Voice: Το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά αποκτά άλλη διάσταση.. το αν θα εφαρμοστεί τελικά η αναστολή που είπε ο πρωθυπουργός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... 

Ελπίζουμε μόνο να μη είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.. 

Αυτό βέβαια θα το δείξουν οι εξελίξεις.. οι οποίες μπορεί να είναι και εκλογικές....





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες