Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.. Η ΤΣΑΝΤΙΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΠ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !!!

Το τι έχει συμβεί στο ΣΤΕΠ με την κατάληψη του κτηρίου και το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή έξω από εκεί, είναι ένα τεράστιο θέμα που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τι γίνετε σε αυτό το τόπο εδώ και πολύ καιρό... 

Είναι αυτά όλα που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν..  ένα νησί ουσιαστικά τουριστικά κατεστραμμένο και με την αγωνία όλων τι μας επιφυλάσσει ακόμα η ....καταραμένη μοίρα  !!!!

Διαβάζουμε λοιπόν σχετικά στον "Δημοκράτη"....


Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας και των ιδιοκτητών του ακινήτου, που φιλοξενούσε το πρώην ΣΤΕΠ, προκειμένου να ...πείσουν τους καταληψίες Νο borders, που βρίσκονται εδώ και μέρες στο χώρο, έχοντάς τον καταπατήσει και διαμορφώσει κατά το δοκούν, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούσαν να εκμισθώσουν τους χώρους του ακινήτου και είχαν αρνηθεί σχετικό αίτημά τους, για να «φιλοξενήσουν», αδήλωτους αταυτοποίητους αλλοδαπούς που εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς έλεγχο και εποπτεία στο νησί, και μετά τις «υποσχέσεις» ότι θα αποχωρήσουν, χθες το απόγευμα γίναμε μάρτυρες ενός άλλου σκηνικού.

Οι περισσότεροι απ' αυτούς μάζεψαν τις αυτοσχέδιες κατασκευές τους και μεταφέρθηκαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, απλώνοντας... στρωματσάδα.

Αρχικά είχαν στριμώξει όλους τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σ' ένα κτήριο χωρίς φως, νερό, επικίνδυνο και χωρίς να παρέχει τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, γιατί προφανώς έτσι θεωρούν ότι διαφυλάττουν τα δικαιώματα των υπό προστασία άγνωστων Χ, ως υπερασπιστές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»!!! και τώρα τους έχουν πεταμένους στο δρόμο.

Διαδηλώνουν, έχοντας αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτηρίου, «για την ανθρωπότητα εναντίον των συνόρων» και κάνοντας την διαπίστωση ότι «η Μόρια είναι φυλακή».

Αντιδρούν βίαια και προκλητικά εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να σταθεί για να απαθανατίσει την αναρχική και άνομη δράση τους, ορισμένοι κινούμενοι επιθετικά, και δίνοντας τον χρόνο στους υπόλοιπους «συναγωνιστές τους- ήρωες» να κρύψουν τα πρόσωπά τους.


Lesvos Voice: Το ερώτημα που θέτουν όλοι πια, είναι αν υπάρχει κράτος.... αν υπάρχει τίποτα όρθιο που να μπορεί να δημιουργήσει στους κατοίκους αυτού του τόπου ένα αίσθημα ασφάλειας, ότι υπάρχει δηλαδή μια .."εξουσία" η οποία μπορεί να φροντίσει για τα στοιχειώδη, που είναι και κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα του κάθε Έλληνα πολίτη.... 

Η δική μας απάντηση σε αυτό είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα... ούτε κράτος υπάρχει ούτε οργανωμένος θεσμός τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά ούτε και θεσμικός φορέας που να είναι στη πρώτη γραμμή και να διεκδικήσει δυναμικά τα ...αυτονόητα...  δεν υπάρχει τίποτα... 

Κράτος δεν υπάρχει... και υπάρχουν μόνο κάποιοι φοβισμένοι τοπικοί παράγοντες που δεν τολμούν να πουν και να κάνουν τίποτα για να προασπίσουν τους πολίτες από τους οποίους εκλέχθηκαν... 

Όλοι λειτουργούν κάτω από ένα ανεξήγητο φόβο ίσως γιατί τους είπαν να μην .."ανεβάζουν" το θέμα γιατί δεν είναι... καλό και ..."πρέπον" !!! 

Ίσως πάλι απλά δεν μπορούν.. οι δυνατότητες τους να αντιμετωπίσουν όλα αυτά δεν είναι επαρκείς και για αυτό είτε προσπαθούν να μας δείξουν ότι ασχολούνται με άλλα, είτε περιορίζονται σε κάποιες χωρίς βαρύτητα δήθεν ..αντιδράσεις ίσα ίσα για τα ...μάτια του κόσμου.. 

Το πρόβλημα όμως είναι μεγάλο και αν δεν το κοιτάξουμε στα μάτια δεν αντιμετωπίζεται... και όσο και αν πιστεύουν κάποιοι ότι με το να μη λέμε τίποτα το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του, μάλλον βρίσκονται σε μια παρατεταμένη ...αυταπάτη...

Οι αύξηση των αφίξεων των μεταναστών και η ..επιστροφή των "περίεργων" του ΣΤΕΠ καθώς και η τσαντιροκατάσταση που έστησαν εκεί πέρα απλά δείχνει ότι το πρόβλημα είναι εδώ και χρειάζεται αποφασιστικές κινήσεις.. έστω και τώρα.. 

Τι άλλο πρέπει πια να συμβεί για να καταλάβουν όλοι ότι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα !!!! 





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες