Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ.. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις δύο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδoς) με θέμα  «Το προσφυγικό ζήτημα και οι προκλήσεις του για το νησί της Λέσβου».
Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιείται με αφορμή την εκδήλωση «Solidacities – Πόλεις της Αλληλεγγύης»  που θα  λάβει χώρα το πρωί της ίδιας ημέρας (10 ώρα Ελλάδoς) στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πρόκειται για μια στρατηγική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει στόχο να ξεκινήσει έναν διάλογο ανάμεσα στις πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων, στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που παρέχουν άμεση υποστήριξη στους πρόσφυγες, και στα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, φιλοδοξώντας έτσι να εξαπλώσει το κάλεσμα αλληλεγγύης των τοπικών κυβερνήσεων και να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Την εκδήλωση «Solidacities – Πόλεις της Αλληλεγγύης» συνδιοργανώνουν 12 ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Στέλιος Κούλογλου (Eλλάδα), Μιγκέλ Ουρμπάν (Ισπανία), Μαλίν Μπγιορκ (Σουηδία), Κορνέλια Έρνστ (Γερμανία), Μπάρμπαρα Σπινέλι (Ιταλία), Μαρίνα Αλμπιόλ (Ισπανία), Γιοσού Χουαριστί (Χώρα των Βάσκων), Στέφαν Εκ (Γερμανία), Λόλα Σάντσες (Ισπανία), Μαρί- Κριστίν Βερζιά (Γαλλία), Τάνια Γκονζάλες (Ισπανία), και Μαρίσα Ματίας (Πορτογαλία).
40 δήμαρχοι και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από οχτώ ευρωπαϊκές χώρες θα δώσουν το παρόν ενώ από την Ελλάδα θα παρέμβουν, εκτός από τον Σπύρο Γαληνό, ο  Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, ο Σύρος δήμαρχος Ανδραβίδας, η Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου και η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Lesvos Voice: Θα περιμένουμε να δούμε τι θα ειπωθεί σε αυτή την συνέντευξη τύπου και βέβαια θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρων τι ακριβώς θα πει ο Δήμαρχος Λέσβου.. 
Από τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουμε πάνω κάτω τι θα ακούσουμε, όπως και μπορούμε να φανταστούμε και το γενικότερο κλίμα.. αυτό που περιμένουμε είναι τον Δήμαρχο Λέσβου που οπωσδήποτε δεν πρέπει να .."ξεχάσει" και κάποιες αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου..  Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες