Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.. ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ .."ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ" !!!


Τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», με αφορμή τις διεκδικήσεις του επί της Μοσούλης του Ιράκ, και συνέχισε εξηγώντας ότι «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε λόγο και για τη ...«Δυτική Θράκη».
«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε:
«Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

Ακολούθησε άμεσα οργισμένη ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που ξεκαθάρισε στον «σουλτάνο» ότι:
«Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη».
Τα παραπάνω ειπώθηκαν και απαντήθηκαν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτά που διακηρύσσει τον τελευταίο καιρό ο Ερντογάν εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Η εφημερίδα Dirilis Postasi κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου 2016 με ένα χάρτη της μεγαλύτερης Τουρκίας, ο οποίος μπορεί να μην φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη αλλά συμπεριλαμβάνει τη Θράκη, όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και τα Δωδεκάνησα.
Ο ίδιος χάρτης παίρνει και λίγο από Βουλγαρία ενώ θεωρεί τουρκικά όλα τα κουρδικά εδάφη, τη Μοσούλη και το Χαλέπι.
Οι Τούρκοι μέχρι στιγμής έχουν εισβάλει στην επαρχία του Χαλεπιού, δυτικά του Ευφράτη, και καταλαμβάνουν χωριά που υποτίθεται «απελευθερώνουν» από το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Τούρκοι θέλουν να εισβάλουν και στο βορειοδυτικό Ιράκ για να βοηθήσουν να «απελευθερωθεί» και η Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος.
Προς το παρόν ο Ερντογάν δεν έχει βρει κάποιον να «απελευθερώσει» στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Το θέμα όμως είναι ότι στην Τουρκία καλλιεργείται ένα κλίμα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.
Πηγή:Tribune.gr

Ρεπόρτερ:  Σε νέες προκλήσεις προβαίνουν οι ερντογανικές εφημερίδες απηχώντας τις απόψεις του ..Μεγάλου Ηγέτη για την ...Νέα Μεγάλη Τουρκία.
Ο παραπάνω χάρτης περιλαμβάνει τα .."φυσικά σύνορα" της Τουρκίας σύμφωνα με τους Ερντογανικούς, που βέβαια περιλαμβάνουν και τα Ελληνικά νησιά μεταξύ των οποίων και η Λέσβος. 

Ο τίτλος του άρθρου είναι "Αυτά τα σύνορα (της συνθήκης της Λωζάνης) ποιος μας τα επέβαλλε;

Όλα αυτά δείχνουν πως η εικόνα που προκύπτει από την εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας καταδεικνύει ότι η χώρα τείνει να γίνει περισσότερο εθνικιστική.

Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να μας κάνουν εντύπωση, ιδιαίτερα αν θυμηθούμε την δήλωση του κατά τα άλλα 
"μετριοπαθούς και ευρωπαϊστή" τέως υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου στο συνέδριο του τέως κόµµατός του στην Konya στις 7-4-2012... 

«Το κόµµα ΑΚΡ ανέλαβε την αποστολή ενός νέου nizam-ı âlem και θα αναδείξει το ιερό έθνος µας σε µια παγκόσµια δύναµη. Μέχρι το 2023 θα ξανασυναντηθούµε (ξανασµίξουµε) µε τα αδέλφια µας (τους Τούρκους) που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαµε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαµε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον.» 

(σ.σ. Η εννοιολογική ερµηνεία του όρου nizam-ı âlem αφορά στη τάξη, την οµαλότητα και την οικονοµική σταθερότητα που εξουσιάζει τη γη και το σύµπαν. Επίσης, στην Τουρκία υπάρχει µια θρησκευτικο-πολιτικο-ιδεολογική εθνικιστική κίνηση µε την ονοµασία nizam-ı âlem που έχει ως στόχο την ανάδειξη της τουρκο- ισλαµικής παιδείας και πολιτισµού.)

Άρα η φυσική τάξη πραγμάτων είναι η Λέσβος, η Θράκη και το υπόλοιπο Αιγαίο να επανέλθει στην φυσική τάξη πραγμάτων στην  nizam-ı âlem, δηλαδή στην νεοοθωμανική - ισλαμική ερντογανική Τουρκία.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν όνειρα μιας νέας πολιτικής τάξης στη Τουρκία που τις τελευταίες μέρες "παίζει τα ρέστα της στο δυνατό παιχνίδι" της Συρίας, στον απόηχο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος... 

Μόνο που είναι και ενδεικτικά μιας νοοτροπίας που διακατέχει την ηγεσία της γειτονικής χώρας και που κανένας δεν ξέρει στο μέλλον πως θα εξελιχθεί.. 

Για αυτό και λέμε ότι τα νησιά πρέπει άμεσα να εκκενωθούν από όλους τους μετανάστες και να μην υπάρχει ούτε κατά διάνοια η σκέψη για την παραμικρή εγκατάσταση... 

Πως να το πούμε πιο καθαρά... 
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες