Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ο ΡΕΝΤΣΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.. ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΟΜΩΣ;;;Αντιμέτωπες με έναν ακόμη πονοκέφαλο είναι οι Βρυξέλλες.  
Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιταλίας Mατέο Ρέντσι ότι προτίθεται να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2017 εάν δεν λάβει περισσότερη βοήθεια στο Μεταναστευτικό και εάν κράτη – μέλη όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία δεν φανούν αρκετά αλληλέγγυα, αποφασίζοντας να δεχθούν περισσότερους αιτούντες ασύλου από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα στον EUobserver υπό τον τίτλο «Η Ιταλία απειλεί να προβάλλει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. λόγω του μεταναστευτικού», το οποίο αναφέρει ότι λιγότεροι από 1.400 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων κανένας στην Ουγγαρία, την Πολωνία ή τη Σλοβακία.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι με αφορμή τα στοιχεία, ο Ιταλός πρωθυπουργός έσπευσε να διαμηνύσει, μέσω δηλώσεών του στο ιταλικό πρακτορείο ANSA, ότι η χώρα του, της οποίας η συνεισφορά στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ανέρχεται περίπου στα 20 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως όταν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2017, αν η Ουγγαρία και η Σλοβακία συνεχίσουν τα κηρύγματα, χωρίς να προσφέρουν καμία βοήθεια στο μεταναστευτικό.


Lesvos Voice: Καλή η δήλωση του Ρέντσι αλλά μάλλον ..επικοινωνιακή !! 

Γιατί το πρόβλημα δεν είναι η Ουγγαρία και η Σλοβακία.. να είμαστε σοβαροί τώρα.. το πρόβλημα είναι πλέον στις μεγάλες χώρες,όπως η Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες.. 

Η Αυστρία για παράδειγμα τι θα κάνει;; ..θα πάρει μετανάστες;; πότε;;.. τώρα που θα κάνουν ξανά εκλογές και έχει πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος ο ακροδεξιός υποψήφιος;; 

Ή μήπως θα πάρει μετανάστες η Ολλανδία και η Φιλανδία;; 

Για την Γαλλία δεν το συζητάμε, αρκετά προβλήματα έχουν με τόσες βόμβες... 

Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο για να αντιμετωπιστεί με δηλώσεις - πυροτεχνήματα... 

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες