Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ.. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ..

Που να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι εδώ κουμάντο
κάνουν κάτι περίεργοι τύποι..
θέλουν και απελάσεις.. τι είναι αυτό;;; 

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αφιερώνει στο μεταναστευτικό, μακροσκελές άρθρο, στο οποίο οι δύο ανταποκριτές στην Αθήνα αποφαίνονται ότι η Ελλάδα δεν καταφέρνει να απελάσει ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών πίσω στην Τουρκία.


«Συνήθως όταν ο Πρωθυπουργός Τσίπρας υφίσταται επικρίσεις από τους εταίρους του, έχουν να κάνουν με το ύψος του χρέους και την έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου», υποστηρίζουν.

«Στο επόμενο συμβούλιο κορυφής θα υποστεί και πάλι κριτική, αυτή τη φορά για έλλειψη προόδου σε έναν άλλο τομέα, το μεταναστευτικό. Με ανησυχία παρακολουθούν οι άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει επαρκώς τις δεσμεύσεις της από τη συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το πακέτο και τον πυλώνα της στρατηγικής τηςΜέρκελ και την Κομισιόν» διαβάζουμε στο άρθρο. 

Οι αρθρογράφοι επικαλούνται ανώτατο κοινοτικό αξιωματούχο, ο οποίος αποκαλύπτει ότι στο επόμενο συμβούλιο κορυφής οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα παρουσιάσουν κατάλογο με σημεία που η Ελλάδα αστόχησε.

«Η μεγάλη ανησυχία είναι μήπως μαθευτεί ανάμεσα στους Σύρους ότι ο κίνδυνος να απωθηθούν πίσω στην Τουρκία είναι μικρός και αυτό παρακινήσει περισσότερους να έρθουν στα νησιά» αναφέρει ο ίδιος κοινοτικός αξιωματούχος στη γερμανική εφημερίδα.

Οι αρθρογράφοι υποστηρίζουν πως το ότι δεν έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων οφείλεται στους ελέγχους που γίνονται από την τουρκική πλευρά περιγράφοντας τις δυσκολίες, αφενός της ΕΕ στην υλοποίηση της συμφωνίας και αφετέρου της ελληνικής πλευράς, μεταξύ άλλων λόγω του ότι πολλοί δικαστές δεν θεωρούν την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα ιδίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.


Lesvos Voice: Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει.. οι Ευρωπαίοι να τους λένε "κάντε απελάσεις" και αυτοί να σκέφτονται τι θα πει η κάθε παράξενη ΜΚΟ και ο κάθε απίθανος τύπος που θέλει να "πουλήσει" ανθρωπισμό..

Στο τέλος ο Ερντογάν θα ρίξει το φταίξιμο και στη Ελλάδα για την αποτυχία της συμφωνίας.. 

Βρε που μπλέξαμε...
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  
                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.