Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

"ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.. "ΕΦΥΓΕ" Ο ΠΑΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ.. "ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!! ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ...Μια .."καταπληκτική" ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημοτικός σύμβουλος Στράτος Γεωργούλας για να σχολιάσει την ανεξαρτητοποίηση από την δημοτική του ομάδα των συμβούλων ..Γιώργου Πάλλη και Χρυσούλας Ζωγράφου…

Βέβαια όλα αυτά ήταν αναμενόμενα και μάλιστα άργησαν και πολύ να ..εκδηλωθούν..

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή..

Στις δημοτικές εκλογές του ’14 ο Στράτος Γεωργούλας ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ..

Ο Γιώργος Πάλλης που τότε δεν ήταν ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος στον συνδυασμό του Γεωργούλα, το ίδιο και η Χρυσούλα Ζωγράφου.

Το ψηφοδέλτιο στις εκλογές βγήκε τρίτο, δεν πέρασε δηλαδή στο δεύτερο γύρο, αλλά οι παραπάνω εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι..

Από τότε ..κύλισε ο χρόνος, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση και άρχισε την ..διαπραγμάτευση..

Ακολούθησε το .."περίφημο" δημοψήφισμα στο οποίο ο κόσμος ψήφισε ΟΧΙ αλλά ο Τσίπρας το .."πέρασε" για ΝΑΙ και πήγε στη βουλή το νέο 3ο αριστερό μνημόνιο..

Ακολούθησε η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τον τότε βουλευτή Λέσβου Γιάννη Ζερδελή να μη ψηφίζει και να ..φεύγει προς Λαφαζάνη μεριά..

Οι εκλογές που ακολούθησαν ..βρήκαν τον Γιώργο Πάλλη βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο..

Ο Στράτος Γεωργούλας όμως ..προτίμησε να πάρει τον .."άλλο δρόμο", αρχικά προς Λαφαζάνη και τώρα προς Κωνσταντοπούλου, με την οποία υπάρχει συνεργασία και σε επιτροπή που ανακοίνωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής…

Κάπου εκεί ..ράγισε και το γυαλί μεταξύ Γεωργούλα και Πάλλη που έφτασε τελικά στην σημερινή ανεξαρτητοποίηση και στη σκληρή απάντηση Γεωργούλα…

Και μιλάμε για σκληρά λόγια όπως αυτά…    
"Η ανάγκη ολοκληρωτικής και άκριτης υποστήριξης μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του κομματικού συμφέροντος πάνω από τις ανάγκες του τόπου, τους οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση"..


Ολόκληρη η ανακοίνωση…

Η ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων του Άλλου Δρόμου, Χρυσούλας Ζωγράφου και Γιώργου Πάλλη, είναι ένα γεγονός λυπηρό αλλά κατανοητό.

Λυπηρό γιατί αφαιρεί δυνάμεις εκπροσώπησης μιας αυτοδιοικητικής κίνησης που ξεκίνησε καταγράφοντας τα υψηλότερα ποσοστά, εδώ και δεκαετίες για τη ριζοσπαστική αριστερά στη Λέσβο και συνεχίζει να δίνει έμπρακτα παραδείγματα για ένα άλλο δρόμο δημοτικής εκπροσώπησης.

Κατανοητό γιατί οι δύο αυτοί σύμβουλοι, εδώ και καιρό είχαν αποφασίσει να ακυρώσουν αρχές και αξίες της παράταξης, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού (με τις οποίες εκλέχτηκαν), είτε με την πολύμηνη απουσία τους από τα δημοτικά συμβούλια και τις προσυνεδριάσεις της παράταξης, είτε μη ψηφίζοντας αποφάσεις- θέσεις του συνδυασμού που έχουν βγει μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες.

Η ανάγκη ολοκληρωτικής και άκριτης υποστήριξης μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του κομματικού συμφέροντος πάνω από τις ανάγκες του τόπου, τους οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση στο να «κρατήσουν τις καρέκλες του δημοτικού συμβούλου» και όχι στη γνώριμη για την αριστερά, πρακτική της έντιμης παραίτησης, αν δεν μπορώ ή δεν θέλω να υπηρετήσω την πολιτική με την οποία εκλέχθηκα και δεν  πιστεύω πια.

Απαξιώνουν όμως έτσι και τους δεκάδες άλλους αναπληρωματικούς δημοτικούς συμβούλους του συμβούλους του συνδυασμού, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν έμπρακτα ως μέρος της δημοτικής αντιπολίτευσης στο να γίνουν αυτές οι αρχές και οι αξίες, τοπικές πολιτικές.

Η ζωή όμως συνεχίζεται, όπως και ο αγώνας για να οδηγήσουμε τη Λέσβο σε έναν άλλο δρόμο τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, σε μια δυναμική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που σχεδιάζονται και υπογράφονται σε επίπεδο υπερκρατικό ή κυβερνητικό και εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο από τη δημοτική αρχή και τους οιονεί συμμάχους της.

Τις επόμενες μέρες η γραμματεία του Άλλου Δρόμου πρόκειται να προβεί σε κατά τόπους  ανοικτά καλέσματα για όσους και όσες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της δημοτικής αντιπολίτευσης, των αρχών, αξιών και προγράμματος του Άλλου Δρόμου.  Κάλεσμα ανοικτό σε παλιά μέλη και συναγωνιστές της παράταξης αλλά και σε όλους όσους  θέλουν να συνδράμουν.

Για όσους αποφασίσουν να μην μας ακολουθήσουν στον άλλον δρόμο  της αντίστασης και της ελπίδας όπως ακριβώς ξεκινήσαμε, τους ευχαριστούμε  για την μέχρι τώρα εμπιστοσύνη στον συνδυασμό και τον επικεφαλής, και τους ευχόμαστε καλή διαδρομή στις νέες τους καθαρά πια πολιτικές επιλογές.

Σίγουρα θα είναι απώλεια στον αγώνα που δίνουμε κατά των αντιλαϊκών και μνημονιακών κοινωνικών εφαρμογών που προωθούνται από τους δανειστές και εφαρμόζονται από τους κυβερνητικούς παράγοντες εις βάρος των πολιτών, εις βάρος των δημοτών μας. 

Ο άλλος δρόμος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ανήκει στους δημότες της Λέσβου και γι αυτούς θα συνεχίσει να μάχεται.

Δημοτική παράταξη Λέσβου "ο Άλλος Δρόμος"
Στράτος Γεωργούλας

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες