Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.. ΖΗΤΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΒΙΖΑ.. ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ..ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ !!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα επιτακτικά την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφανθεί με σαφήνεια εάν τάσσεται υπέρ ή κατά της ένταξης της Τουρκίας στους κόλπους της. 
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «το παιχνίδι έχει τελειώσει», κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα.
«Φθάσαμε στο τέλος του παιχνιδιού» είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην ΕΕ σε μια συνεδρίαση με αφορμή την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο προκειμένου η Τουρκία να γίνει ένα κράτος μέλος (κι) εάν η ΕΕ το επιθυμεί, εμείς είμαστε έτοιμοι».
«Εκείνοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν με ή χωρίς την Τουρκία» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
«Το γεγονός ότι μας άφησαν να περιμένουμε επί θύραις εδώ και 53 χρόνια μαρτυρά τις προθέσεις τους απέναντί μας» εκτίμησε, καλώντας τα κράτη μέλη να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
«Η συμπεριφορά της Ευρώπης είναι ίδια με κάποιου που δεν θέλει να τηρήσει την υπόσχεσή του που έδωσε στην Τουρκία» επισήμανε επίσης ο Τούρκος ηγέτης.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε «τις διακηρύξεις της Ένωσης, ιδίως εκείνες σχετικά με την μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας, που συνιστά ένα θέμα επιβίωσης για την Τουρκία», καταγγέλλοντας ότι η ΕΕ «επιχειρεί να το θεσπίσει σε κριτήριο στην διαδικασία ένταξης».
«Η Τουρκία τήρησε πάντα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρώπη» έκρινε ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος επιπλέον υπενθύμισε ότι η άρση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας από τους Τούρκους υπηκόους προκειμένου να μεταβούν στην ΕΕ θα πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο, έναν «μήνα που θα είναι σημαντικός» για τις σχέσεις μεταξύ της χώρας του με τους Ευρωπαίους σύμφωνα με τον Ερντογάν.


Lesvos Voice: Ο Ερντογάν δείχνει ότι θα "πάει" το θέμα μέχρι τέλος.. 

Ίσως επιδιώκει την σύγκρουση με την Ευρώπη εξαιτίας των γεγονότων στη Συρία και σχετικά με τις εξελίξεις στο Κουρδικό..

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Τουρκικά στρατεύματα έχουν "μπει" στη Συρία και πολεμούν εκεί... επομένως όλα σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο..

Αλλά η "πλάκα" είναι στο ότι ο Ερντογάν λέει ότι ..η Τουρκία είναι εντάξει και δεν υπάρχουν λόγοι τα Ευρωπαϊκά κράτη να αντιδρούν στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας.. και αυτό το λέει 24 ώρες μετά την προκλητική αναφορά του στη συνθήκη της Λοζάνης  και τα όσα είπε για τα Ελληνικά νησιά...

Προφανώς εκβιάζει και χρησιμοποιεί για αυτό το μεταναστευτικό.. 

Όλα λοιπόν θα κριθούν τέλος Οκτωβρίου, όπως πολλές φορές έχουμε πει εδώ στο Lesvos Voice, όταν θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πουν στον Ερντογάν τι θα κάνουν με το θέμα της βίζας... αναμένουμε λοιπόν !!!!!!  


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες