Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ SUN ΣΕ ΛΕΣΒΟ, ΚΩ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ.. ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..Επιθετική προς την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά είναι η βρετανική εφημερίδα ΤΗΕ SUN, η οποία με δημοσίευμά της αναφέρει ως επικίνδυνους προορισμούς την Αθήνα, την Λέσβο και την Κω.
Μάλιστα στο δημοσίευμά της η ταμπλόιντ εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια στις 12 Οκτωβρίου αν και σημειώνει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Υπογραμμίζει δε ότι από την έναρξη της οικονομικής και πολιτικής κρίσης η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή και πολύ συχνά γίνονται βίαιες πορείες  κυρίως στο Σύνταγμα και την Ομόνοια. Κι επισημαίνει τις συστάσεις του Foreign Office που καλεί τους Βρετανούς «να αποφεύγουν όλες τις πορείες και να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας».
Η “The Sun” αναφέρεται και στη δραματική αύξηση της εισροής προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, κυρίως τη Λέσβο και την Κω.Τονίζει, πάντως, ότι «η Βρετανική πρεσβεία εξετάζει την κατάσταση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένους κινδύνους που να απειλούν Βρετανούς που επισκέπτονται αυτά τα νησιά ή μεθοριακά περάσματα.»
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η Ελλάδα ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της, αλλά αναφέρει και τους τηλεφωνικούς αριθμούς επείγουσας  ανάγκης, που μπορούν να καλέσουν οι Βρετανοί αν αντιμετωπίσουν κινδύνους κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

Ο Λεσβόπληκτος: Ο Τίτλος του άρθρου είναι ακριβώς ο εξής... SAFETY PRECAUTIONS  Is it safe to travel to Greece? Latest advice on Athens, Lesbos, Kos and more 
Μετάφραση... "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ : Είναι ασφαλές να ταξιδεύεις στην Ελλάδα; Συμβουλές για την Αθήνα, την Λέσβο, την Κω και πολλά περισσότερα".
Και συνεχίζει.. Υπάρχει δραματική αύξηση στον αριθμό μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
Η Βρετανική Κυβέρνηση εξετάζει την κατάσταση, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για συγκεκριμένους κινδύνους σε Βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται αυτά τα νησιά ή τα μεθοριακά περάσματα... 

Ουσιαστικά η Βρετανική εφημερίδα τσεκάρει τι γίνεται στη Λέσβο και στη Κω και προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι κάτι γίνεται εκεί πέρα.. να προσέχουν.. 

Αυτά τα ...ωραία λοιπόν !!!!!!!


Το ρεπορτάζ της TΗΕ SUN εδώ... https://www.thesun.co.uk/news/1994318/is-it-safe-to-travel-to-greece/
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.