Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

"ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΒΙΖΑ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΕΛΟΣ".. ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ..

20 έως 30 μετανάστες την ημέρα έρχονται κάθε μέρα στα νησιά.. έτσι είπε
ο Τούρκος Υπουργός.. φαίνεται κάτι έχουν πάθει τα ..μάτια μας !!!!Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να απελευθερώσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες έως το τέλος του χρόνου να να σταματήσει να ζητάει από την Αγκυρα να αλλάξει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους της, διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε μιλώντας στο Reuters, η Αγκυρα μπορεί να ακυρώσει τη δική της πλευρά της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Τον περασμένο Μάρτιο, η Τουρκία συμφώνησε να βοηθήσει στον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια, αλλά και την υπόσχεση για ταξίδια δίχως βίζα για τους Τούρκους πολίτες στην ΕΕ, όπως και την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ομως, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να επιλυθεί τον Οκτώβριο το ζήτημα για τη βίζα, έχει φτάσει σε αδιέξοδο, αναφέρει το Reuters. Οι Βρυξέλλες θέλουν πρώτα η Τουρκία να αλλάξει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους της, πριν προχωρήσει στην απελευθέρωση της βίζα.
«Αυτός ο εξαναγκασμός, παρά την κατάσταση που υπάρχει, βάζει εμπόδια για την απελευθέρωση της βίζας και για αυτό θα υποθέσουμε ότι δεν κρατούν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ.
«Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα τηρήσουμε τη συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων και αν χρειαστεί θα την ακυρώσουμε», πρόσθεσε ο Τσελίκ. Σημειώνοντας ότι δεν έχει διατυπωθεί ακόμη από την Τουρκία τελική απαίτηση για πρόγραμμα, τόνισε ότι αν η απελευθέρωση βίζας δεν εφαρμοστεί έως το τέλος του χρόνου, τότε θα «έχει φτάσει στον φυσικό θάνατό της». «Δεν θα έχει απομείνει κάτι για να συζητήσουμε», πρόσθεσε.
Ο Τσελίκ τόνισε ότι η Τουρκία έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της, αναφέροντας ότι οι αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά έχουν πέσει σε 20-30 άτομα την ημέρα. «Αν υπάρχει ένα λειτουργικό μέρος της συμφωνίας, είναι χάρη στους τουρκικούς θεσμούς, τις δυνάμεις ασφαλείας και το λιμενικό. Τίποτα δεν κρατά πίσω τη συμφωνία, σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των υποσχέσεων της Τουρκίας. Ομως, κάθε πτυχή υστερεί από την ευρωπαϊκή πλευρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Lesvos Voice: Ο Τούρκος Υπουργός μετρά τους μετανάστες που περνούν στην Ελλάδα με την ίδια αριθμητική που τους μετράνε και εδώ.. 20 έως 30 την ημέρα λέει.. 

...111 ήρθαν χθες μόνο στη Λέσβο και άλλοι τόσοι στα υπόλοιπα νησιά.. 

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο που έχει σημασία τώρα.. αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι κάθε μέρα το λένε καθαρά.. βίζα αλλιώς συμφωνία τέλος.. βάζουν και "λίγη" Συνθήκη της Λωζάνης.. "λίγη" Θράκη, το Αιγαίο, τα νησιά, ακόμα και την Θεσσαλονίκη !!!!!!!!!  


Το μόνο θετικό είναι ότι μέχρι τώρα οι Τούρκοι  λέγανε για τέλος Οκτωβρίου ότι θα σπάσουν την συμφωνία, τώρα μιλάνε για τέλος του χρόνου.. 


Δώρο για την νέα χρονιά.. Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.