Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

"ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ" Ο GUARDIAN.. "ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ" !!!


Αποκαλυπτικός ο Βρετανικός Guardian για το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά την κατάρρευση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας..
Όπως σημειώνει, οι προσφυγικές ροές, οι οποίες είχαν μειωθεί κατά 90% με την υπογραφή της συμφωνίας με την Τουρκία, έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι. 
Υπενθυμίζοντας το μέγεθος των ροών στο αποκορύφωμά τους, τονίζει ότι έφταναν ακόμα και τις 7.000 μέσα σε μία ημέρα με άντρες, γυναίκες και παιδιά να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι από τα παράλια της Τουρκίας έως το νησί της Λέσβου.
Θέλοντας να τονίσει τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται η συμφωνία με την Τουρκία, η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ασκεί πίεση προκειμένου να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του: «Εάν η ΕΕ πρόκειται να κάνει την Τουρκία πλήρες μέλος, είμαστε έτοιμοι. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουμε φτάσει στο τέλος του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να καθυστερούμε να προσεγγίσουμε το ζήτημα ή να εμπλεκόμαστε σε διπλωματικές ακροβασίες».
Τι θα συμβεί όμως στη περίπτωση που η συμφωνία καταρρεύσει; «Αν καταρρεύσει, θα υπάρξει ένα κύμα ενός εκατομμυρίου ή περισσότερων και αυτή η χώρα είναι εντελώς απροετοίμαστη», δήλωσε στον Guardian Ευρωπαίος πρέσβης. «Η Αθήνα θα κατακλυστεί, όπως και η ηπειρωτική χώρα, άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζήσουν στα χωράφια, θα υπάρξουν σκηνές που δεν έχουμε ποτέ φανταστεί», συνέχισε.
Η βρετανική εφημερίδα όμως αναφέρεται και στις συνθήκες διαβίωσης των περίπου 60.000 προσφύγων και μεταναστών που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας με το κλείσιμο των συνόρων. «Φιλοξενούνται σε συνθήκες που έχουν καταγγελθεί ως αξιοθρήνητες από ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι φιλονικίες ανάμεσα σε κρατούμενους που αναγκάζονται να περιμένουν μήνες μέχρι να υποβληθούν σε επεξεργασία οι αιτήσεις ασύλου τους, αποτελούν κοινό τόπο », περιγράφει, ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται στα τελευταία επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Μόρια.

Lesvos Voice: Μας προετοιμάζουν για το τι θα ακολουθήσει ή παίζουν κάποιο παιχνίδι;;.. ποιος ξέρει;; ...μέσα σε αυτό τον χαμό κανένας δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το τι πραγματικά μπορεί να συμβεί.. 


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια τόσο ρευστή κατάσταση που δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το κάθε τι που ακούμε ή διαβάζουμε.. ακόμα και αν αυτός είναι ο Guardian... 

Στη Συρία πολεμούν 10 στρατοί και η Τουρκία, οι συμμαχίες κάθε μέρα αλλάζουν, οι εκβιασμοί και τα διπλωματικά παιχνίδια είναι καθημερινά.. 

Η Ευρώπη είναι στη χειρότερη κατάσταση από τότε που ιδρύθηκε η Ε.Ε... 

Ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας ..μαίνεται, τελευταίο σημείο αντιπαράθεσης οι εξελίξεις στη  Deutsche Bank και το πρόστιμο που έβαλαν οι Αμερικάνοι στη Γερμανική τράπεζα.. 

Ένας διαφορετικός "πόλεμος" είναι σε εξέλιξη και με τους Ρώσους.. τόσο οι Αμερικάνοι αλλά και οι Ευρωπαίοι "ανεβάζουν" την αντιπαράθεση.. το δείχνει αυτό και οι οικονομικές κυρώσεις που .."ανανεώθηκαν"..

Μέσα σε αυτό το "κλίμα" ο Ερντογάν "παίζει" μαζί μας και χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να εκβιάσει τους Ευρωπαίους.. 

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει που τελικά θα οδηγήσει όλο αυτό.. 

Ένα είναι όμως σίγουρο, εμείς στα νησιά πρέπει να συνεχίσουμε να ζητάμε ..να απαιτούμε, την εκκένωση των νησιών από τους μετανάστες.. 

Αυτό το απλό ως συμπέρασμα ακόμα δεν έχει γίνει όμως "κοινή θέση" μεταξύ των τοπικών μας παραγόντων που συνεχίζουν, παρά τα γεγονότα, να παριστάνουν τους .."κινέζους"..

Καλό είναι λοιπόν να .."συνέλθουν" γρήγορα, για να μη μας προλάβουν πάλι τα γεγονότα.. δεν θέλει και πολύ σε αυτές τις συνθήκες...




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες