Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.. ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ.. – 37% ΟΙ ΠΡΟΚΑΡΑΤΗΣΕΙΣ !!



Με «φόρα» μοιάζει να έχει ξεκινήσει η νέα χρονιά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με τις προκρατήσεις από χώρες - δεξαμενές για την ελληνική τουριστική βιομηχανία να παρουσιάζουν αύξηση η οποία ανά περιπτώσεις είναι διψήφια.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) παρατηρείται ήδη μεγάλη αύξηση όσον αφορά στον προγραμματισμό των θέσεων, γεγονός που σημαίνει πως ακόμα κι αν δεν διατεθούν όλες η άνοδος θα είναι αισθητή.

Τη διαφορά στη νέα τουριστική περίοδο σε σχέση με πέρυσι, όπως μαρτυρούν τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναμένεται να κάνει η επάνοδος των παραδοσιακών αγορών όπως για παράδειγμα αυτή της Γερμανίας και της Ρωσίας. 

Ανοδικά κινούνται βέβαια κι οι προκρατήσεις από την Βρετανία, την Ιταλία και την Γαλλία.

Συγκεκριμένα για την περίπτωση της Γερμανίας η αυξημένη ζήτηση που καταγράφηκε το τελευταίο δίμηνο του 2016 αναμένεται να συνεχιστεί και την νέα χρονιά και να αποτελέσει το «κλειδί» για τις φετινές εισπράξεις της χώρας από τον τουρισμό. 

Μέχρι στιγμής από γερμανόφωνες χώρες έχουν προγραμματιστεί 3,6 εκατ. θέσεις οι οποίες σηματοδοτούν μια αύξηση της τάξης του 19%. 

Συγκεκριμένα η Αυστρία παρουσιάζει αύξηση 84%, η Ελβετία 26% και η Γερμανία 46%.

Αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα δείχνουν Δανία, Γαλλία και Τσεχία σε αντίθεση με την Νορβηγία που καταγράφει μείωση προκρατήσεων και με την Ιταλία που αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αν όχι να μειωθεί οριακά.

Διαφοροποιητικό και συνάμα αισιόδοξο στοιχείο είναι πως η άφιξη των Γερμανών τουριστών μπορεί να επηρεάσει θετικά και τις εισπράξεις, αφού οι Γερμανοί «έχουν την τάση να ξοδεύουν αρκετά χρήματα στις διακοπές τους δίνοντας ώθηση και στις εισπράξεις», όπως και οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί.

Αυτό επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός πως στη γερμανική αγορά αυτή τη στιγμή καταγράφεται ζήτηση για luxury travel ενώ και οι κρατήσεις για πακέτα σε ξενοδοχεία ανώτερης κατηγορίας all in κινούνται ικανοποιητικά.

Τη μεγάλη έκπληξη της σεζόν όμως αναμένεται να αποτελέσει η ρωσική αγορά, όπου με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία παρατηρείται ακόμα και διψήφια αύξηση των αφίξεων, ειδικά αφότου η τουρκική αγορά υπέστη καθίζηση.

Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των Ρώσων μετά την Ισπανία και την Ιταλία, οι διακυμάνσεις που παρουσιάζει το ρούβλι έχουν περιορίσει κατά πολύ τις δαπάνες των Ρώσων τουριστών με αποτέλεσμα να μην αναμένεται να ενισχύσουν αισθητά τις εισπράξεις

Επιπλέον, η εντεινόμενη αποσταθεροποίηση της Τουρκίας, αναμένεται να αποδειχτεί αρνητικός παράγοντας μακροπρόθεσμα αφού δημιουργεί μια αίσθηση ανασφάλειας για το σύνολο της ανατολικής Μεσογείου.
Αύξηση των αφίξεων αναμένεται και από τις ΗΠΑ, ενώ θετικά εκτιμάται ότι θα κινηθεί και η γαλλική αγορά.

Επίσης, ανοδικές είναι οι προκρατήσεις και από τη Βρετανία, οι εισπράξεις όμως δεν αναμένεται να παρουσιάσουν ανάλογη αύξηση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη βρετανική αγορά αναζητούνται πακέτα διακοπών σε πολύ χαμηλές τιμές (early bookingsall in), σε πολλές περιπτώσεις χαμηλότερες ακόμα και από τις τιμές last mimute.

Η νέα σεζόν προδιαγράφεται να αρχίσει καλά από τον Απρίλιο, δεδομένου ότι φέτος το Πάσχα των ορθοδόξων και των καθολικών συμπίπτει στα μέσα του μηνός.

Όσο για τoυς hot προορισμούς της χώρας μας, ήδη ξεχωρίζουν όπως ήταν αναμενόμενο τα ελληνικά νησιά. 

Όπως μαρτυρούν τα μέχρι στιγμής στοιχεία των αυξημένων προκρατήσεων (early bookings), στοιχεία της Ελληνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ) και περιλαμβάνονται σε πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ (SETE Intelligence), υπάρχουν συγκεκριμένοι ελληνικοί προορισμοί που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των τουριστών.

Εκτός από την Μύκονο που ενισχύει την αίγλη της σημειώνοντας αύξηση 55%, έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται και για την Σαντορίνη και την Ζάκυνθο.

Εντυπωσιακά αυξημένες είναι και οι προκρατήσεις στην περίπτωση της Καβάλας χωρίς όμως να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δεδομένων των έργων που λαμβάνουν χώρα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και τα οποία έχουν μειώσει την δυναμικότητά του.

Ισχυρή ζήτηση καταγράφει τον Μάιο τον Ιουνίο η Ρόδο και η Κρήτη ενώ η Κως, η οποία κατέγραψε πέρυσι μεγάλη μείωση, φέτος αναμένεται να σημειώσει άνοδο κρατήσεων επιστρέφοντας στα παλαιότερα επίπεδα.

Μειωμένο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον των τουριστών για Λήμνο και Μυτιλήνη με ποσοστά -52% και -37% αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με τον χερσαίο τουρισμό, η κρουαζιέρα παρουσιάζει εμφανείς ενδείξεις πτώσης.

Πηγή: insider


Lesvos Voice: Το -37% που λέει το δημοσίευμα είναι σε σχέση με την περσινή χρόνια που είχε επίσης πτώση πάνω από 65%.. δηλαδή σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά η πτώση αγγίζει το 80 – 85 %.. δηλαδή ..εξαφάνιση !!!

Αυτό απλά δείχνει ότι δυστυχώς πέσαμε μέσα σε ότι έγραφε το Lesvos Voice τα τελευταία χρόνια..

Θυμάστε ;; ..όταν εμείς γράφαμε ότι όλο αυτό που συμβαίνει θα το πληρώσουμε ακριβά και κάποιοι που τώρα "κάνουν επανάσταση", μας έλεγαν ότι το νησί έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο;; !!!.. τώρα τι λένε;;

Αλλά να πούμε και το άλλο.. κάποιοι στον τομέα του τουρισμού κάνουν ..πολύ προσωπικό παιχνίδι.. το θέμα είναι ότι οι υπόλοιποι, που είναι και συντριπτικά οι περισσότεροι, δεν το καταλαβαίνουν…

Με τίποτα όμως !!!!!!!! 





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  







                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες