Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟ ..ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΣΤΕΛΝΕΙ" ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ !! ΧΩΡΙΣ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ.. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ..


O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble προειδοποίησε πως δεν θα στηρίξει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα, επαναλαμβάνοντας πως η Γερμανία εμμένει στους βασικούς της κανόνες για τη χρηματοδοτική διάσωση της Ελλάδας.
"Το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται από την αρχή του, το 2010 στη συμμετοχή του ΔΝΤ", είπε ο Schaeuble σε συνέντευξή του στο Bloomberg από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. 
Εξήγησε πως έαν το Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει, αυτό θα αποτελέσει ένδειξη πως οι Έλληνες δεν συμμορφώνονται με τις δεσμεύσεις τους και "το πρόγραμμα θα τερματιστεί επειδή θα έχει καταστραφεί η προϋπόθεση ύπαρξής του, η βάση του".
Ο Schaeuble και η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel έχουν ασκήσει επανειλημμένως πιέσεις σε βουλευτές για να διασφαλίσουν την κοινοβουλευτική στήριξη για πακέτα διάσωσης της Ευρωζώνης, το οποίο απαιτείται προκειμένου η Γερμανία να συμβάλει στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων. 
Στη δήλωσή του, η οποία μπορεί να νοηθεί ως προειδοποίηση προς το ΔΝΤ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Schaeuble ανέφερε πως δεν θα προωθούσε νέο ελληνικό "πακέτο" στη Βουλή έαν το ΔΝΤ έμενε εκτός.
"Δεν θα συμβούλευα πως πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου", είπε. 
Οι βουλευτές θα έλεγαν πως εάν οι ελληνικές αρχές "δεν είναι ικανές με την ευελιξία που τους παραχωρούν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί να συμμορφωθούν με αυτά που έχουν εγκριθεί, τότε δεν πληρείτε πλέον η προϋπόθεση ενός προγράμματος".
Lesvos Voice: Το παιχνίδι που παίζεται είναι πολύ σκληρό και όσοι ποντάρουν ότι όλα είναι ..μπλόφα καλά θα είναι να δουν το θέμα αλλιώς.. 
Το αν το ΔΝΤ θα συμμετέχει θα φανεί τις επόμενες μέρες που θα έχουμε την ορκωμοσία του Τράμπ και θα ακολουθήσει ελπίζουμε, το ξεκαθάρισμα των προθέσεων του.. 
Αν θέλει να ανοίξει μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως φάνηκε από τις τελευταίες του δηλώσεις, τότε θα δημιουργήσει θέμα.. 
Μη ξεχνάμε και μια παλιά του δήλωση που έλεγε ότι η Ελλάδα είναι εσωτερικό θέμα της Ε.Ε... 
Τώρα, ο Σόιμπλε με την σειρά του προσπαθεί να εκβιάσει την συμμετοχή του ΔΝΤ, γιατί χωρίς το ΔΝΤ τα λεφτά που θα έβαζε θα πρέπει να τα βάλει η Ε.Ε... και είναι πολλά τα λεφτά..  

Αυτό όμως σημαίνει νέο πρόγραμμα, δηλαδή νέο μνημόνιο, το οποίο πρέπει να περάσει προεκλογικά από την Γερμανική βουλή στην οποία όμως ο Σόιμπλε την τελευταία φορά είχε δεσμευθεί ότι χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα.. 

Τι θα τους πει τώρα;; ότι έκανε λάθος;; ..και μάλιστα προεκλογικά ..επαναλαμβάνουμε.. 

Τι θα γίνει όμως;; ..δυο είναι οι περιπτώσεις.. η μία είναι τελικά να γίνει ένα πρόγραμμα είτε με το ΔΝΤ είτε χωρίς αυτό.. η κυβέρνηση θα αφήσει πάλι τις μαγκιές και θα υπογράψει ότι της δώσουν... 

Η άλλη περίπτωση είναι ότι.. χωρίς πρόγραμμα η χώρα πάει σε χρεοκοπία με ότι και αν αυτό σημαίνει.. αφού δεν έχει να πληρώσει τις δόσεις του καλοκαιριού.. 

Αυτά και ..περιμένουμε.. μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς;; 

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!      

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες