Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EL MUNDO !! ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ.. ΑΛΛΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ .."ΖΟΥΜΙ" !!!









Στην κατάσταση των προσφύγων στη Λέσβο αναφέρεται σε άρθρο της η εφημερίδα EL Mundo, συγκεντρώνοντας καταγγελίες ότι μόνο για τις συνθήκες στο πολεμικό πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τους φιλοξενήσει, αλλά και για βία εναντίον τους, όπως και για την ποιότητα του φαγητού.
  
Ο απεσταλμένος της ισπανικής εφημερίδας, σημειώνει ότι ενώ το πλοίο, «μια φορτηγίδα όπως αυτές που χρησιμοποιούνταν για εκφορτώσεις στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο», έφτασε για να φιλοξενήσει 500 ανθρώπους, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 100 και μάλιστα κάτω από πολύ κακές συνθήκες.   
Μέσα στο πλοίο υπάρχουν κουκέτες, όχι όμως και τουαλέτες με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πρέπει να το εγκαταλείψουν για να κάνουν την ανάγκη τους ή ένα ντούς.   
Όμως δύο άλλα θέματα τους απασχολούν περισσότερο, σύμφωνα με την εφημερίδα: 
Η βία με την οποία αντιμετωπίζονται, καθώς Kαμερουνέζος καταγγέλλει ότι τους φέρθηκαν βίαια όταν διαμαρτυρήθηκαν για το φαγητό, και το ίδιο το φαγητό. «Υπάρχουν δυο τύποι εκεί που είναι ρατσιστές. Ένας σύντροφος μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μαυρισμένο μάτι από χτύπημα», λέει ο Kαμερουνέζος που ζητά να μην αναφερθεί το όνομά του υπό το φόβο των αντιποίνων. 
«Δεν μας θέλουν εδώ και το φαγητό που μας δίνουν είναι σκουπίδια», λέει. 
«Επτά ημέρες κοτόπουλο και ρύζι κάθε μέρα, αν υπάρχει κοτόπουλο». 
Κάποιος άλλος από την Γκαμπόν συμπληρώνει: «Βλέπεις αυτά τα σκυλιά, ούτε αυτά δεν τρώνε τα τρόφιμα που μας δίνουν».   
«Πολλές οργανώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί για τη βία με την οποία αντιμετωπίζουν τούρκοι και Έλληνες ακτοφύλακες τους πρόσφυγες. Αλλά οι διαμαρτυρίες δεν έχουν αποτέλεσμα….
Στην περίπτωση του «Λέσβος» η παρουσία του σημαίνει ότι οι αιτούντες άσυλο δεν θα πεθάνουν από το κρύο αλλά τα παράπονα και η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στο πλοίο, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από ένα «μπάλωμα», καταλήγει η El Mundo. 
Πηγή: www.lifo.gr

Lesvos Voice: Γνώμη μας είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ περίεργο δημοσίευμα.. το οποίο δεν ξέρουμε και τι σκοπούς εξυπηρετεί.. 
Ειδικά οι αναφορές που κάνει το δημοσίευμα για Έλληνες ακτοφύλακες που αντιμετωπίζουν με βία τους πρόσφυγες, βάζοντας τους στην ίδια μοίρα με τους Τούρκους, πιστεύουμε ότι ..κρύβουν άλλες προθέσεις.. 
Πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό "ακούσαμε" για βία από τους Έλληνες ακτοφύλακες απέναντι στους πρόσφυγες για αυτό και δεν μας φαίνεται και πολύ σοβαρή η πηγή του δημοσιογράφου της El Mundo ο οποίος αμφιβάλουμε αν φρόντισε να διασταυρώσει την πληροφορία του..
Σε ότι αφορά το περίφημο αρματαγωγό δεν ξέρουμε τι γίνεται εκεί αλλά από την αρχή που το φέρανε λέγαμε ότι ήταν λάθος για αυτό όσο πιο γρήγορα το πάρουν τόσο το καλύτερο.. άλλωστε μόνο 100 άτομα πήγαν εκεί.. άλλοι μιλούν και για λιγότερους.. 
Πάντως το συμπέρασμα σε όλα αυτά είναι ότι η δυσφήμηση για την Λέσβο καλά κρατά !!!!  


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες