Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ.. Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ !!!


Απαντώντας στις δηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για ευθύνη του υπουργείου στις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Μόριας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παρατήρησε ότι «τα χρονοδιαγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας προέβλεπαν τη στέγαση με οικίσκους στη Μόρια στα μέσα με τέλη Μαρτίου».

Επίσης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το Καρά Τεπέ προβλέπεται η αύξηση των θέσεων κατά 500 μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Είχαμε διάφορα προβλήματα επίσης, που τα θεωρούμε πολύ φυσιολογικά και δεν μπαίνουμε σε πόλεμο: ότι δεν πήραμε ποτέ μας σχέδιο αρχιτεκτονικό, αλλά παίρναμε προσχέδια, τα οποία έπρεπε να μελετηθούν από τους δικούς μας μηχανικούς. 

Έχουμε προσχέδια για παράδειγμα, όπου τα κοντέινερ μπαίνουν πάνω στα συρματοπλέγματα, όπου οι δρόμοι ήταν τυφλοί, αυτά δεν τα θεωρούμε αδυναμία, θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικά», τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας.

Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για «αμέλεια της Ύπατης Αρμοστείας σε σχέση με το καταστατικό της, ότι ουδέποτε κατήγγειλε σαν ρατσιστική συμπεριφορά την άρνηση των ενώσεων των ξενοδόχων και των δημάρχων να βοηθήσουν σε αυτή την ιστορία και που χωρίς αυτήν την άρνηση πιθανότατα η κατάσταση να ήταν καλύτερη και πιο διαχειρίσιμη».

Εδώ και πάνω από δέκα ημέρες, συνέχισε ο υπουργός, έχουν εκδοθεί 400 τρίπτυχα στη Λέσβο, με τα οποία οι αιτούντες δικαιούνται να καταθέσουν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα και δεν επιστρέφονται στην Τουρκία.

Οι πρόσφυγες αυτοί, που βρίσκονται στο Καρά Τεπέ ή σε διαμερίσματα, μπορούν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

«Εκεί υπήρχε καθυστέρηση από την Ύπατη Αρμοστεία. Αυτή την καθυστέρηση που εμείς τη ζούμε στο πεδίο, δεν την καταγγέλλουμε. Θεωρούμε ότι είναι λογικό σε τέτοιου μεγάλου είδους δουλειές να υπάρχει» τόνισε ο Γ. Μουζάλας και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν χώροι στην ενδοχώρα για να μεταφερθούν τα άτομα αυτά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε απολύσεις υπαλλήλων της Ύπατης Αρμοστείας στη Μόρια με αποτέλεσμα η δομή να υπολειτουργεί, ενώ την ίδια ώρα «το Καρά Τεπέ λειτουργεί με διπλάσιο αριθμό», αλλά και για μεταβολή του καθεστώτος λειτουργίας της Ύπατης Αρμοστείας για την Ελλάδα «από εκτάκτου ανάγκης που κάνει διαγωνισμούς πιο γρήγορα σε καθεστώς τακτικότητας χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πολιτεία».

Τέλος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι η τοποθέτηση των διοικητών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω έχει ολοκληρωθεί και αυτή την εβδομάδα αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ, ώστε να γίνει και επίσημα η τοποθέτησή τους. Όσον αφορά στη Λέσβο, «είμαστε πολύ κοντά» στην τοποθέτηση διοικητή, υπολογίζοντας ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες.


Lesvos Voice: Πάει τέλειωσε.. ο άνθρωπος έχει ξεφύγει.. το διαβάσατε αυτό που είπε;;; … έκανε λόγο για «αμέλεια της Ύπατης Αρμοστείας σε σχέση με το καταστατικό της, ότι ουδέποτε κατήγγειλε σαν ρατσιστική συμπεριφορά την άρνηση των ενώσεων των ξενοδόχων και των δημάρχων να βοηθήσουν σε αυτή την ιστορία» !!!!

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.. δεν έχουμε πλέον άλλα λόγια να πούμε, απλά δεν πρέπει κανένας στη Λέσβο και στα άλλα νησιά να μιλάει μαζί του.. κανένας !!!

Αν και εδώ που τα λέμε όσοι μιλούσαν μαζί του και τον πίστευαν, αυτόν και αρκετούς άλλους (βλέπε Αβραμόπουλο), είναι συνυπεύθυνοι.. όσοι μεγαλουργούσαν μαζί του δηλαδή !!!!!!!











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες