Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Η ΝΙΚΗ ΜΕ 51% ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;; ..ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !!


Ηurriyet: 51,7% για το «ναι», 48,63% για το «όχι»  στο 95% των εκλογικών τμημάτων

Προβάδισμα για το «ναι» δείχνουν  τα εκλογικά αποτελέσματα που μεταδίδονται από την Τουρκία. 

Όλα δείχνουν νίκη, αλλά όχι θρίαμβο για τον Ερντογάν. 

Οι κάλπες έκλεισαν στις πέντε το απόγευμα. Τα 55 εκατομμύρια των ψηφοφόρων κλήθηκαν να απαντήσουν με «ναι» ή «όχι» στη συνταγματική αναθεώρηση που προτείνει ο Ερντογάν και που εφόσον επικρατήσει τελικά το «ναι» θα του δώσει υπερεξουσίες.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), κατήγγειλε ότι παράνομες ενέργειες διαπράχθηκαν υπέρ της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν.

"Πολλές παράνομες ενέργειες διαπράττονται υπέρ της κυβέρνησης σήμερα, αλλά το "όχι" θα νικήσει στο τέλος" δήλωσε ο Ερντάλ Ακσουνγκέρ σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, αναφερόμενος στην απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να αποδεχθεί ως έγκυρα ασφράγιστα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ θα κάνει διάγγελμα στις 9 το βράδυ, ενώ πριν από λίγο «για λόγους ασφαλείας» έκλεισε για τα οχήματα η πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα.



Lesvos Voice: Δεν ξέρουμε αν θα κερδίσει το όχι όπως λέει η αντιπολίτευση αλλά η νίκη του ναι του Ερντογάν με μόνο 1% διαφορά θα ανάψει "φωτιές" στη Τουρκία.. 

Όπως μας πληροφορεί φίλος του Lesvos Voice που παρακολουθεί τα Τουρκικά ΜΜΕ, όλη η αντιπολίτευση μιλάει για νοθεία και αυτό ποτέ δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει.. 

Επίσης σημασία έχει και από που το πήρε αυτό το 51% το ναι του Ερντογάν.. 

Το γεγονός ότι όλα τα παράλια και η Κωνσταντινούπολη ψήφισε εναντίον του, που θεωρητικά είναι οι μορφωμένοι Τούρκοι, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους της ανατολίας που τον στήριξαν, δείχνει το μεγάλο πλέον χάσμα που υπάρχει στη Τουρκία...

Μπορεί λοιπόν το ναι του Ερντογάν να κέρδισε αλλά δεν θριάμβευσε και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά σε ότι αφορά τον Ερντογάν.. 

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στη Τουρκία το θέμα δεν έκλεισε.. αντίθετα οι εξελίξεις τώρα ξεκινούν, ότι και αν σημαίνει αυτό... 













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες