Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΜΤΡΑΚΗΣ.. Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ..


Με τραγικό τρόπο βρήκε τον θάνατο ο γιατρός και πρώην Δήμαρχος Γέρας Σωτήρης Ζαμτράκης. Ένα γεγονός που σκόρπισε θλίψη σε όλη την Λέσβο και κυρίως στη γενέτειρα του την περιοχή της Γέρας. 


Όπως πληροφορηθήκαμε από χθες Δευτέρα ο Σωτήρης Ζαμτράκης έκανε αγροτικές δουλειές σε κτήμα όταν το σκαπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε του "πήρε" το πόδι.

Το κακό έγινε αλλά δεν σταμάτησε εκεί, ο γιατρός έμεινε για αρκετή ώρα μόνος του πριν τον εντοπίσουν και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. 

Εκεί οι γιατροί προχώρησαν αμέσως σε χειρουργική επέμβαση αλλά δεν κατάφεραν τελικά να αποτρέψουν το μοιραίο. 

Ο Σωτήρης Ζαμτράκης ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας και ένας άνθρωπος με έντονο το αίσθημα της προσφοράς. Αυτό αποδείχθηκε τόσο στην επαγγελματική του πορεία όσο και όταν ασχολήθηκε με τα κοινά αφού και εκεί άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Για τον θάνατο του ψηφίσματα έβγαλαν το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, η ΠΕΔ Βορ. Αιγαίου και το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείο στο οποίο ήταν Πρόεδρος μέχρι πρόσφατα.

Ποιος ήταν ο Σωτήρης Ζαμτράκης...  

Ο Σωτήρης Ζαμτράκης γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο της Λέσβου το 1945. 

Αποφοίτησε με άριστα το 1969 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο) ειδικεύτηκε και απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής. 

Υπήρξε αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είχει συγγράψει και δημοσιεύσει περί τις 100 επιστημονικές εργασίες και είχε λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά, κυρίως ιατρικά, συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ήταν μέλος πολλών ελληνικών και ξένων ιατρικών εταιρειών. 

Μετά από 8ετή υπηρεσία στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και το Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ Αθηνών διετέλεσε επί έξι χρόνια διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ναυπλίου και από το 1989 διεύθυνε το Β’ Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

Την τετραετία 2003-2006 ταυτόχρονα με τα ιατρικά καθήκοντα τιμήθηκε από τους συνδημότες του και διετέλεσε Δήμαρχος Γέρας. 

Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε ενεργοποιημένος πολίτης με συνεχή συμμετοχή σε πολλά ιατρικά, κυρίως, όργανα (επιστημονικές επιτροπές, ιατρικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, κλπ).

Με μόνο κίνητρο την συμβολή στην εξέλιξη, την πρόοδο και την αναβάθμιση της ιδιαιτέρας του πατρίδας, της Γέρας, και την ευημερία των Γεραγωτών καθώς και της Λέσβου, διεκδίκησε και εκλέχτηκε για δεύτερη τετραετία Δήμαρχος Γέρας. 

Εξελέγη δε και ήταν ταυτόχρονα Πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού Λέσβου. Υπήρξε τα τελευταία χρόνια Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ. 

Ήταν παντρεμένος με τη Στέλλα Φαϊδά και ήταν πατέρας δυο αγοριών, ενός καθηγητού Μαθηματικών και ενός Πολιτικού Μηχανικού.
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.