Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ;;


Άμεση ήταν η αντίδραση των τοπικών επαγγελματικών φορέων που είδαν χθες για μια ακόμη φορά την Μυτιλήνη να ..¨πρωταγωνιστεί¨ με αφορμή το μπλοκάρισμα του λιμανιού από 300 περίπου μετανάστες…

Το δελτίο τύπου μάλιστα που συνυπογράφουν είναι αποκαλυπτικό και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας ότι οι Αφρικανοί μετανάστες που μπλοκάρισαν το λιμάνι είχαν μαζί τους και διάφορα μέλη ΜΚΟ και άλλα ..άγνωστα πρόσωπα !!!!!!!

Οι φορείς επίσης αφού ξεκαθαρίζουν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν από τις αρμόδιες αρχές να μη επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις, καταλήγουν με μια ..προειδοποίηση που σηκώνει κουβέντα..

Λένε λοιπόν..

«Δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κάθε ενέργεια προκειμένου να πατάξουμε οποιαδήποτε μεμονωμένα   ή   συντεταγμένα   συμφέροντα   υποκινούν   τέτοιου   είδους   καταστάσεις   και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας».

Μετά από αυτό λοιπόν εμείς εδώ στο Lesvos Voice έχουμε την εξής απορία… 

Αλήθεια δεν θα έπρεπε κάποιος αρμόδιος να ενδιαφερθεί να μάθει ποια είναι τα συντεταγμένα συμφέροντα,  που όπως οι φορείς της Λέσβου υποστηρίζουν, υπονομεύουν το μέλλον της Λέσβου ;;;; Δεν πρέπει να μάθουμε ποιοι θέλουν να μας καταστρέψουν;; 

Το Δελτίο τύπου…

Με  μεγάλη λύπη και   ανησυχία,   γίναμε χθές ημέρα Τετάρτη,  26-4-2017,   μάρτυρες του αποκλεισμού  του  κεντρικού  λιμένα Μυτιλήνης,  από  ομάδες μεταναστών, μελών Μ.Κ.Ο. καθώς και  αγνώστων προσώπων,   οι   οποίοι   από   νωρίς   το  απόγευμα   έως   τις   πρώτες βραδινές   ώρες   εμπόδιζαν   με   καθιστική   διαμαρτυρία   οποιοδήποτε   όχημα   ή   πεζό,   να εισέλθει   εντός   του   χώρου   του   λιμένα,   και   οι   οποίοι   απομακρύνθηκαν   μόνον   κατόπιν παρέμβασης των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης.

Αποτέλεσμα τούτου ήταν η αδυναμία του Ε/Γ Ο/Γ Blue Star 1  να αποπλεύσει εγκαίρως, η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών και η για μια ακόμη φορά δημιουργία απογοητευτικών εικόνων που μόνο ζημία μπορούν να προκαλέσουν στην ήδη πληττόμενη τουριστική κίνηση του νησιού μας, εν όψει μάλιστα της θερινής περιόδου.

Επειδή πολύ φοβούμαστε ότι ενέργειες σαν τη χθεσινή είναι μόνο η αρχή, σκοπεύουμε άμεσα   να   απευθυνθούμε   στις   αρμόδιες   αρχές   του   τόπου   ώστε   να   ζητήσουμε   την εντεταμένη προστασία και επαγρύπνησή τους, προς αποφυγή παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον, τα οποία πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι πλήττουν ανεπανόρθωτα την τοπική πρόοδο και οικονομία, αποτελώντας εν τέλει βάναυση και άδικη τιμωρία της τοπικής κοινωνίας   της  Λέσβου,   η   οποία   με   αξιοθαύμαστο   τρόπο   έχει   σταθεί   και   συνεχίζει   να στέκεται αρωγός στο πλευρό των προσφύγων.

Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε αποδέκτη, ότι εκ της θέσεώς μας ως φορέων της τουριστικής ανάπτυξης   της  Λέσβου,   είμαστε   αποφασισμένοι   να   προχωρήσουμε   ενωμένοι   σε   κάθε απαραίτητη ενέργεια και προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να πατάξουμε οποιαδήποτε μεμονωμένα   ή   συντεταγμένα   συμφέροντα   υποκινούν   τέτοιου   είδους   καταστάσεις   και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.
                                                
Το Παρόν Συνυπογράφουν:

Επιμελητήριο Λέσβου

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λέσβου

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης Νομού Λέσβου
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  
                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.