Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ.. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!


Αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση του φουσκωτού που μετέφερε όπλα και πιάστηκε από λιμενικούς ανοικτά της Χίου το καλοκαίρι του 2013.
Το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου έκανε δεκτή την αίτηση αναβολής της δίκης των δικηγόρων  των κατηγορουμένων. 

Να σημειωθεί πως οι συνήγοροι υπεράσπισης ορίστηκαν από το δικαστήριο μόλις λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα το καλοκαίρι του 2013 όταν λιμενικοί υπάλληλοι μετά από έλεγχο ρουτίνας είχαν ανακαλύψει σε φουσκωτό σκάφος που έπλεε ανοικτά της Χίου βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά. 
Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.
Στην πρώτη δίκη της υπόθεσης Τούρκοι και Έλληνες κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν με ποινές πολύ χαμηλότερες από αυτές που προέβλεπαν οι αρχικές κατηγορίες. 
Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη δίκη, στην οποία οι κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί για αδικήματα του πολυσυζητημένου άρθρου 187Α του «αντιτρομοκρατικού νόμου». 
Οι δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι που είχαν τον οπλισμό στο σκάφος, καταδικάστηκαν σε επτά χρόνια κάθειρξης ο καθένας για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς η ποινή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Στον  Έλληνα κυβερνήτη του σκάφους, είχε επιβληθεί  ποινή έξι χρόνων για την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς ανθρώπων. 
Ο κυβερνήτης του σκάφους αντιμετώπιζε και την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, για την οποία αθωώθηκε.
Ο τέταρτος, που βρισκόταν στο σκάφος ως βοηθός του κυβερνήτη, τότε ήταν φοιτητής στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων και καταδικάστηκε για παράνομη μεταφορά ανθρώπων. 
Η ποινή που του επιβλήθηκε, ήταν τρία χρόνια με αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε ανώτερο βαθμό.

Πηγή: ΕΡΑ Αιγαίου του Ηλία Μαραβά














Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες