Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ NEWSWEEK ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.. ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ !!!


Με την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν συγκρίνει άρθρο του Newsweek την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η χώρα φαίνεται να κλείνει την πόρτα στην κεμαλική περίοδο και να προσχωρεί στο Ισλάμ με φόντο την οθωμανική παράδοση, ενώ επισείει τον κίνδυνο ο τούρκος πρόεδρος να χρησιμοποιήσει πληρωμένους εκτελεστές, για να δολοφονήσει ευρωπαίους ηγέτες, που τον αψηφούν.

Το άρθρο υπογράφει ένας πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου και αναλυτής στο American Enterprise Institute, o Μάικλ Ρούμπιν και αναφέρει ότι "ενώ ο κόσμος βλέπει τον Ερντογάν ως έναν νάνο" ως προς το ηθικό ανάστημα, ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του ως γίγαντα και απαιτεί να δέχεται στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ και στις Βρυξέλλες τον ίδιο σεβασμό που απολαμβάνει στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Ο Ρούμπιν αναφέρει πως η Ευρώπη πρέπει να πάρει στα σοβαρά τις απειλές του εθνικιστή Σεντάτ Πεκέρ, που έχει δεσμούς με τον τουρκικό υπόκοσμο, ο οποίος κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό να προχωρήσουν σε εχθρικές ενέργειες που θα αποσταθεροποιήσουν τις χώρες που ζουν.

Επίσης πρότεινε δολοφονίες ηγετών που αμφισβητούν τον Ερντογάν.


AdTech Ad
Ο Ρούμπιν αναφέρει πως διαρροές από το Wikileaks έχουν δείξει ότι τουρκικές οργανώσεις έχουν πληρώσει πράκτορες με στόχο να προβαίνουν σε εχθρικές ενέργειες στις ΗΠΑ. 

Συγκρίνει την αλλαγή προσανατολισμού στην Τουρκία με το Ιράν και την άνοδο του Αγιατολάχ Χομεινί στην εξουσία, την οποία ακολούθησαν δολοφονίες αντιπάλων του νέου καθεστώτος από ιρανούς πράκτορες σε διάφορες χώρες.

"Δεν υπάρχει λόγος γιατί ο Ερντογάν δεν θα ακολουθήσει τα ίδια βήματα. Πραγματικά, φαίνεται πως ο Ερντογάν σκέφτεται να το κάνει" αναφέρει ο αναλυτής, αιτιολογώντας το σενάριο που παρουσιάζει.
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.