Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΣΟ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ !! "ΤΡΕΧΕΙ" 4 ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ 8.000 ΕΩΣ 25.000 ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΑ !!!

Ο Παντελής Μπούμπουρας στο κέντρο με τον δήμαρχο Οδησσού (αριστερά)
και τους δύο γιους του και τη νύφη του (δεξιά)Ο μεγαλοκατασκευαστής Παντελής Μπούμπουρας κάνει τέσσερις μελέτες για ξενοδοχεία, από 8.000 μέχρι 25.000 τετραγωνικά μέτρα στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, αυτό γράφει το protothema σε ρεπορτάζ με πολλές αναλυτικές πληροφορίες για την δραστηριότητα του ομογενή από την Ουκρανία και καταγωγή από την Λήμνο..

Γράφει λοιπόν το protothema..

Η οικονομική στενότητα -αν και για διαφορετικούς λόγους- δεν είναι το μόνο που συνδέει τώρα την Ελλάδα και την Ουκρανία, αφού ειδικά στην Οδησσό οι Ελληνες έμποροι διέπρεψαν στους προηγούμενους αιώνες δημιουργώντας μια πανίσχυρη αστική τάξη που άφησε έντονο το στίγμα της έως και σήμερα, κι ας είναι πια ελάχιστοι. 

Μεταξύ αυτών και ο Ελληνας επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας, ιδιοκτήτης της τεχνικής-κατασκευαστικής εταιρείας Gefest με έδρα την Οδησσό. 

Ο 62χρονος σήμερα κατασκευαστής, αφού αρχικά εργάστηκε στην Ουκρανία ως συνεργάτης (εργολάβος) της εταιρείας Μηχανική και διαβλέποντας τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας εκείνη την περίοδο, προχώρησε μόνος του ιδρύοντας τη δική του επιχείρηση στα τέλη του 1997. 

Τα επόμενα είκοσι χρόνια η εταιρεία του κ. Μπούμπουρα αναδείχθηκε μία από τις πιο ισχυρές του κλάδου στην Ουκρανία.

Συγκροτήματα κατοικιών, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, λιμάνια και κτίρια κάθε είδους ανήκουν στο πορτφόλιο της Gefest, η οποία σήμερα έχει τη μορφή ενός ολόκληρου ομίλου εταιρειών. 


Αυτή την εποχή η Gefest έχει αναλάβει την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 450.000 τ.μ. 

Και όπως όλα δείχνουν, ο Ελληνας επιχειρηματίας έχει βάλει σκοπό να μπει στη βίβλο των μεγάλων ευεργετών όχι μόνο για τη χώρα που τον βοήθησε να διαπρέψει, την Ουκρανία, αλλά και για αυτή που τον γέννησε, την Ελλάδα.


Και συνεχίζει το ρεπορτάζ σε άλλο σημείο.. 

Η οικογένεια Μπούμπουρα δεν εφησυχάζει, όπως φαίνεται. 

Ούτε στις δωρεές, αλλά ούτε και στις μπίζνες. 

Επόμενο μεγάλο project η κατασκευή τεσσάρων ξενοδοχείων στα πάτρια εδάφη, τη Λήμνο, το νησί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατριάρχης της οικογένειας. 

Ενας τόπος που, όπως λέει ο Παντελής Μπούμπουρας, είναι ακόμα τουριστικά παρθένος και αν σήμερα ακούγεται μεγαλεπήβολο το project, είναι σίγουρος ότι σε πέντε χρόνια οι κόποι και κυρίως η επένδυσή του ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ θα αποδώσουν καρπούς.

Πόσο έξυπνο, όμως, είναι σήμερα για κάποιον επιχειρηματία με ανθηρές μπίζνες στο εξωτερικό να ρισκάρει τα λεφτά του στη σημερινή Ελλάδα υπό τις υπάρχουσες «δυσκοίλιες» συνθήκες; 

Βλέπει αλήθεια κάποιο φως στο επιχειρηματικό τούνελ της Ελλάδας; 

Ο κ. Μπούμπουρας είναι κάτι παραπάνω από γλαφυρός: «Με αυτή την κυβέρνηση αν υπάρχει φως; Ούτε μία στο δισεκατομμύριο! Εγώ έχω απογοητευτεί πλήρως. Από τη στιγμή που επικράτησαν οι άθλιοι, που είναι άχρηστοι, δεν υπάρχει ούτε μία στο δισεκατομμύριο. Κάθε μέρα που περνάει είναι εθνικά επικίνδυνοι. 

Δεν μιλάω μόνο για τα οικονομικά της χώρας, αλλά για τις αντιλήψεις και τις θεωρίες τους. Αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν αυτοί δεν μπορεί να εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο, είναι αδύνατον... Εννοώ αυτό τον κακώς εννοούμενο τύπο κομμουνιστικού καθεστώτος. 

Ποιο σοβιέτ, καλέ, και κολοκύθια; Ας πάνε να δούνε πώς διοικείται η Ρωσία και μετά ας έρθουν να μιλήσουν. Πλάκα μάς κάνουνε; Ναι, με αυτή την κυβέρνηση πάω και ξεκινάω μπίζνες στην Ελλάδα. Και τι να κάνω; Να περιμένω πότε θα πέσουν; Εγώ είμαι με την ελληνική σημαία. Κι αν αυτοί πέσουν μετά από δέκα χρόνια, θα τους περιμένω;». 

Η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι που σφύζουν από δημιουργικότητα δεν μπορούν να περιμένουν. Και ο δαιμόνιος Ελληνας επιχειρηματίας σίγουρα δεν ανήκει στους καρτερικούς: «Αυτή τη στιγμή κάνω τέσσερις μελέτες για ξενοδοχεία, από 8.000 μέχρι 25.000 τετραγωνικά μέτρα, και να δούμε πότε θα πάρω άδειες, αν θα λάβω επιδότηση.... όλα αυτά. 

Μου λένε, ας πούμε, ότι για το ένα μπορεί να κάνω και δυόμισι χρόνια να πάρω άδεια γιατί έχει το οικόπεδο λουλουδάκια... Εντάξει, τους λέω να τα φυτέψουμε πιο πέρα τα λουλουδάκια... Φυσικά πρέπει να προστατεύουμε και να σεβόμαστε τη φύση, αλλά ξέρεις κάτι; 

Σε ένα έρημο μέρος δεν έχει αξία τίποτα αν δεν είναι ζωντανό. Ούτε το πάρκο, ούτε το λουλουδάκι... 

Στη Λήμνο, ας πούμε, ήταν 30.000 κάτοικοι και τώρα είναι 16.000. Και, όπως πάνε, θα μείνουν 5.000. Τι να τα κάνεις τα λουλουδάκια αν δεν θα έχεις τον κόσμο στον τόπο του να τα δει και να τα μυρίσει; Και η νεολαία φεύγει γιατί δεν έχει υποδομές και δουλειές, όχι γιατί της λείπουν τα λουλουδάκια. 

Θέλω να αλλάξω το νησί μου. Οπως θέλω να εδραιωθώ σε αυτή εδώ την πόλη που μου δίνει τόσα. Και θα της τα δώσω πίσω». Προφανώς, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.


Πηγή: Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.. http://www.protothema.gr/stories/article/715722/padelis-boubouras-o-ellinas-apo-tin-odisso-kai-i-ependusi-ton-200-ekat-sti-limno-/Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!
   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.