Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε !!! L.V.: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ;;


Δεν νοείται ένα κράτος να αποκαλεί την ΕΕ «φασίστες» και «ναζιστές» και να θέλει να γίνει μέλος της, τόνισε

Δριμύς ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που μιλώντας από το Στρασβούργο για την κατάσταση της Ένωσης, αναφερόμενος στην Τουρκία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μέλος της ΕΕ.  

«Η Τουρκία για κάποιο καιρό μετακινείται με τεράστια βήματα μακριά από την ΕΕ, οι δημοσιογράφοι ανήκουν στα Μέσα τους και όχι στη φυλακή, επιτέλους κάνω έκκληση στη Τουρκία να ελευθερώσει τους δημοσιογράφους τους δικούς μας και όλους τους άλλους», είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Παράλληλα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συμπλήρωσε πως δεν νοείται ένα κράτος να αποκαλεί την ΕΕ “φασίστες” και “ναζιστές” και να θέλει να γίνει μέλος της, διερωτώμενος μάλιστα αν υπάρχει προμελετημένο σχέδιο, να τορπιλίζονται από επιτήδειους οι συνομιλίες με την ΕΕ, προσβάλλοντας και λοιδορώντας και έπειτα να κατηγορείται η ΕΕ για μη πρόοδο της ένταξης της Τουρκίας.

«Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος ώριμων δημοκρατιών και όσοι μας προσβάλουν καίνε γέφυρες», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

Πάντως δεν έκλεισε τη πόρτα πλήρως λέγοντας πως η χείρα της ΕΕ είναι απλωμένη στον Τούρκο πολίτη και σε όποιον Τούρκο θέλει να συνεργαστεί μαζί μας και μοιράζεται τις ίδιες αξίες.

Η ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για τη κατάσταση της Ένωσης γίνεται μια φορά το χρόνο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. 


Κύρια θέματα της φετινής είναι το εμπόριο της ΕΕ, η μετανάστευση, το σκάνδαλο των αυτοκινητοβιομηχανιών, η κλιματική αλλαγή και η προστασία των δεδομένων των πολιτών στο διαδίκτυο.

Παράλληλα ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ παρουσιάζει και το όραμα του για τη κατάσταση που πρέπει να έχει η Ένωση και τις προτεραιότητες της ως το 2025.Lesvos Voice: Διαβάζουμε τις δηλώσεις του Γιούνκερ.. διαβάζουμε επίσης τι δηλώνουν Μέρκελ, Σούλτς και άλλων στη Γερμανία.. 

Ξέρουμε τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ όπως και του Γάλλου Προέδρου.. 

Μπορεί όμως κάποιος να μας πει τι επιπτώσεις θα έχει η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την συμφωνία για το μεταναστευτικό που έχει υπογράψει η γειτονική μας χώρα με την Ε.Ε. ;;; 

Ισχύει η συμφωνία ή μπήκε στον πάγο;; 

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά έχει σχέση με όλες αυτές τις δηλώσεις;;; ..δηλαδή ο Ερντογάν εκδικείται;; 

Αν ναι μπορεί κάποιος να μας πει αν η Ε.Ε. έχει εναλλακτικό σχέδιο ή απλά δεν θα "μιλάμε" τους Τούρκους και "βλέπουμε" για την συμφωνία ;; 

Στην Ελλάδα ασχολείται κανένας με αυτή την εξέλιξη ή το έχουμε αφήσει στον Μουζάλα που ακόμα ψάχνει την .."ασφαλή δίοδο" ;;;   

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.