Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ .."ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ !! ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΒΕΒΑΙΑ...Επιστολή με αίτημα τη μη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά έστειλε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, Αλέξανδρος Ροδίτης, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου.

Με την επιστολή ο κ. Ροδίτης μεταφέρει την απόφαση του Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία αντιτίθεται κάθετα και κατηγορηματικά στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών του βορείου Αιγαίου. 

Όπως επισημαίνεται, ο μειωμένος ΦΠΑ των νησιών δεν είναι προνόμιο, αλλά είναι μέτρο άρσης των ανισοτήτων και αντιμετώπισης των δυσμενών συνθηκών που δημιουργεί η νησιωτικότητα.
 
Επίσης, γνωστοποιείται στον πρωθυπουργό ότι την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, καλούνται όλοι οι αρμόδιοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς του βορείου Αιγαίου για συζήτηση επί του θέματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Lesvos Voice: Σαν καθυστερημένα μας φαίνονται όλα αυτά αν και καλά κάνουν έστω και τώρα και "δείχνουν" ότι αντιδρούν... 

Το παιχνίδι χάθηκε πέρσι όταν όλοι ικανοποιήθηκαν με τον ένα χρόνο παράταση ενώ θα έπρεπε να διεκδικούν ..πολλά χρόνια παράταση !! 

Τότε θα έπρεπε να διεκδικήσουν o  μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά να "μπει" στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές ως ..μη διαπραγματεύσιμο.. 

Και αυτό θα έπρεπε να αφορά όλα τα νησιά.. 

Τώρα τι συμβαίνει;;.. στα περισσότερα νησιά ο μειωμένος συντελεστής ήδη εδώ και ένα χρόνο έχει καταργηθεί και αυτό που έχουν διαπραγματευθεί με τους δανειστές είναι ότι και στα υπόλοιπα νησιά θα καταργηθεί από τον Γενάρη του '18..

Το περσινό επιχείρημα για την αναβολή ήταν η ζημιά από το μεταναστευτικό, η ζημιά βέβαια συνεχίζεται, επομένως θα μπορούσαν τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουν το ίδιο επιχείρημα.. αλλά δεν το βλέπουμε να πιάνει !!!
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες