Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η "ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ..ΑΡΜΟΔΙΟΥ" !! ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ !!



Τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης ενόψει και του γεγονότος ότι τα σχολεία σε λίγες μέρες ανοίγουν, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από γονείς και μαθητές.. 


Κυρίως μιλάμε για προβλήματα που έχουν προκληθεί από τους σεισμούς του καλοκαιριού και που για τους γνωστούς ελληνικούς λόγους, ακόμα δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Όχι ότι είναι όλα εύκολα αλλά υπάρχουν προβλήματα και προβλήματα.. προβλήματα δηλαδή που θέλουν τον χρόνο τους για να λυθούν και άλλα που απλά χρειάζεται να "τρέξει" λίγο πιο γρήγορα η δημόσια διοίκηση.. 

Για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι αίθουσες στα σχολειά που έχουν πρόβλημα, όπως και να το κάνουμε είναι ένα θέμα..

Αυτό άλλωστε το γεγονός είναι που προκάλεσε και την αντίδραση της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων Λέσβου που "μίλησε" για κάποιους φορείς που αντί να λύσουν τα θέματα αρέσκονται στη μεταφορά ευθυνών για το ποιος φταίει και ποιος είναι αρμόδιος !!!!!

Όλα βέβαια ξεκίνησαν από τις προτάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να προτείνει στον Δήμο για τον Πολιχνίτο το Δημοτικό να λειτουργήσει στο κτίριο του Γυμνασίου Λυκείου το απόγευμα και για το Πλωμάρι να διατεθούν 2 αίθουσες από το Γυμνάσιο, να τοποθετηθούν 4 λυόμενες στον ίδιο χώρο, όπου θα στεγαστεί το 1ο Δημοτικό Πλωμαρίου. Έτσι ώστε όλα τα σχολεία του Πλωμαρίου θα έχουν πρωινή λειτουργία.

Πάντως προβλήματα υπάρχουν και σε σχολειά της Μυτιλήνης αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.. 


Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων & 
Κηδεμόνων Λέσβου
«Το Δ.Σ. της ένωσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς .
Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχουν έτοιμες αίθουσες για τα παιδιά στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς .
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσουν την μεταφορά ευθυνών για το ποιος φταίει και ποιος είναι αρμόδιος και να δώσουν λύσεις άμεσα .
Οι αίθουσες θα έπρεπε ήδη να είχαν τοποθετηθεί.
Χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα.»













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες