Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ !! ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ.. ΞΑΝΑ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ 6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ..Δεν χωράνε πλέον στα κοντέινερ, επανήλθαν σκηνές και υπνόσακοι στην ύπαιθρο - Από χθες ως σήμερα έφτασαν στη Μυτιλήνη 200 μετανάστες 

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Λέσβο, αφού ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, στο νησί, έφτασε χθες, σύμφωνα με το εθνικό συντονιστικό κέντρο ελέγχου συνόρων, μετανάστευσης και ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, τους 5.862 (2.990 στις 30 του περασμένου Απριλίου, 4.934 στις 30 του περασμένου Αυγούστου, σύμφωνα με την ίδια πηγή).

Από αυτούς τους 5.862, οι 4.345 διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας που έχει χωρητικότητα μόλις για 2.330. 


Με αυτό το δεδομένο, στον πολυσυζητημένο καταυλισμό επανήλθαν σκηνές ή και υπνόσακοι στην ύπαιθρο, όταν είχε γίνει κατορθωτό στις αρχές του καλοκαιριού οι πάντες να διαβιούν σε στεγασμένους χώρους (κοντέινερ).

Με επιστολή τους στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που κοινοποιήθηκε στους βουλευτές του νομού, τα μέλη της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», αφού σημειώνουν τις αυξημένες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, υποστηρίζουν πως πλέον «η κατάσταση αυτή είναι καταστροφική, πρώτα από όλα για τους ίδιους τους ανθρώπους, αλλά και εξαιρετικά βλαπτική για την εικόνα των νησιών και της χώρας γενικότερα. 


Οι συνεχείς εντάσεις, τα επεισόδια και η συνακόλουθη δημοσιότητα κάθε άλλο παρά μας τιμούν ως κράτος και ως πολίτες. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ξαναζήσουμε σκηνές όπως αυτές του περσινού χειμώνα».

Η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» ζητά «την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου, ώστε και ταχύτερα αλλά και δίκαια να εξετάζονται τα αιτήματα. 

Την επείγουσα μετακίνηση στην ενδοχώρα ευάλωτων ατόμων, οικογενειών με παιδιά, ασυνόδευτων παιδιών και γυναικών. Την ενοικίαση καταλυμάτων για όλους τους υπεράριθμους. Το πρόγραμμα μεταστέγασης από τα κέντρα φιλοξενίας σε σπίτια που εφαρμόζεται στην ηπειρωτική χώρα να επεκταθεί και στα νησιά».


Και νέες αφίξεις...
Στο μεταξύ, άλλοι 200 περίπου μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο από χθες Δευτέρα το πρωί έως σήμερα. 

Ήδη στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας έφθασαν και καταγράφηκαν 113, ενώ άλλα δυο περιστατικά εντοπίστηκαν νωρίς σήμερα Τρίτη το πρωί ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης με 81 επιβαίνοντες σε πλαστικές βάρκες, οι οποίοι και αυτή τη στιγμή μεταφέρονται για καταγραφή.

Τέλος, άλλα 55 άτομα έφθασαν και καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Lesvos Voice: Και τώρα τρέχουν... γιατί αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κάνεις με ένα κράτος που βρίσκεται στην κυριολεξία "στον κόσμο του" και με πολιτικούς παράγοντες που το μόνο που ξέρουν είναι να κοροϊδεύουν τους πολίτες.. 

Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κάνεις με τύπους όπως ο Μουζάλας που, όπως γράφαμε και χθες, "πανηγυρίζει" γιατί λέει "οργάνωσε" καλά το σύστημα και όλα πλέον πάνε καλά... 


"Παραμύθια της Χαλιμάς" δηλαδή και άλλα "ωραία" από κάτι τύπους που παριστάνουν τους φιλάνθρωπους και τους ψευτοαριστερούς και οι πολιτικές τους τελικά είναι σε βάρος όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών αλλά και των ίδιων των μεταναστών που καταλήγουν έρμαια διαφόρων απατεώνων... 


Σε ότι αφορά τώρα τα όσα "δήλωσε" η «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» θα λέγαμε ότι είναι για εμάς μια μεγάλη έκπληξη που σε κείμενο τους είδαμε και την φράση... "βλαπτική για την εικόνα των νησιών" στο σημείο που έγραψαν...   «η κατάσταση αυτή είναι καταστροφική, πρώτα από όλα για τους ίδιους τους ανθρώπους, αλλά και εξαιρετικά βλαπτική για την εικόνα των νησιών και της χώρας γενικότερα» !!!!


Πρέπει να πούμε ότι δεν μας είχαν συνηθίσει να ενδιαφέρονται και πολύ για την εικόνα του νησιού, το γεγονός ότι το "λένε" τώρα δείχνει ότι κάποιο μήνυμα πήραν από όσα έχουν συμβεί στην οικονομική ζωή αυτού του νησιού τα τελευταία δυο χρόνια.. 


Σε ότι αφορά βέβαια για την πρόταση τους.. "Το πρόγραμμα μεταστέγασης από τα κέντρα φιλοξενίας σε σπίτια που εφαρμόζεται στην ηπειρωτική χώρα να επεκταθεί και στα νησιά"...  Αυτό είναι περιττό να πούμε ότι δεν συμφωνούμε, πως θα μπορούσαμε άλλωστε, αλλά και η συγκεκριμένη οργάνωση σε λίγο καιρό μπορεί να αλλάξει άποψη και σε αυτό.. 
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  
                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

1 σχόλια :

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.