Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ.. ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.. 138 ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ, 330 ΣΥΝΟΛΟ.. ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ !!!














Νέες καραβιές με 330 μετανάστες έφτασαν σήμερα μέχρι τις 07:30 το πρωί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, βάσει των επίσημων στοιχείων που δίνει η κυβέρνηση.

Οι βάρκες με κάποιες εκατοντάδες μετανάστες, κατά προτίμηση παραβατικούς και κρατούμενους σε κλειστά κέντρα στην Τουρκία, ξυπνούν μεν για άλλη μία φορά τον εφιάλτη των ανεξέλεγκτων ροών προς την Ελλάδα. 


Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία οι κατάμεστες λέμβοι και οι 200-300 μετανάστες λειτουργούν έμμεσα σαν «αγγελιαφόροι» του Ερντογάν.
Άτομα που βαρύνονται με αξιόποινες πράξεις και που προέρχονται από διάφορες χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, ακόμη και τη Τζαμάικα ή την ίδια την Τουρκία, μεταφέρουν σαφές μήνυμα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη: Ότι ο «Σουλτάνος» δεν πρόκειται να διστάσει, εάν και όποτε ο ίδιος το αποφασίσει, να υλοποιήσει τις απειλές του. 


Για λόγους που αφορούν στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική του Τούρκου προέδρου, οι μετανάστες χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινη ασπίδα για την εκβιαστική επιβολή των θέσεων Ερντογάν. 

Το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες -αν και «δειγματοληπτικά» επί του παρόντος- ήδη αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη συγκράτηση των προσφυγικών ροών προς τη Δύση. 

Οι τουρκικές λιμενικές αρχές υπενθυμίζουν ότι δεν έχουν ξεχάσει πώς να κάνουν τα στραβά μάτια στους παράνομους διακινητές, οι οποίοι παραλαμβάνουν από τα παράλια της Μικράς Ασίας οικονομικούς (αλλά και ποινικούς) μετανάστες και τους μεταφέρουν σε ακριτικά ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος. 

Οι καιρικές συνθήκες, το κρύο του χειμώνα στο ανατολικό Αιγαίο, είναι ένας επιπλέον παράγοντας που δημιουργεί συνθήκες επείγοντος στην όλη κατάσταση, κάτι που γνωρίζουν και βεβαίως εκμεταλλεύονται στυγνά οι διακινητές μεταναστών προς την Ελλάδα.

Τα φορτώματα ανθρώπινων ψυχών σε υποτυπώδη και επικίνδυνα πλεούμενα όπως αυτά που άρχισαν να εμφανίζονται ξανά στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες, εξυπηρετούν την επιθετική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν. 


Ο οποίος προσπαθεί να αποσπάσει ωφελήματα για την Τουρκία επικαλούμενος μιας δικής του έμπνευσης «νόμιμη άμυνα». 

Ο Τούρκος ηγέτης θεωρεί ότι αυτονομιμοποιείται να αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάννης για τα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα και να ανεβάζει διαρκώς την ένταση των επεκτατικών του προκλήσεων. 

Στο ίδιο πνεύμα ο «Σουλτάνος» πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να απαξιώνει την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία και δεν στέργει να ικανοποιήσει άνευ όρων το αίτημα για έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας ύστερα από την απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος Ερντογάν με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 

Οι πιέσεις των Τούρκων προς την Ελλάδα πχ για το ζήτημα των 8 στρατιωτικών, ασκούνται μέσω διπλωματίας με συγκεκαλυμμένες απειλές του τύπου «παρακολουθούμε στενά το θέμα, η Ελλάδα γνωρίζει από χούντα και θα πρέπει να εκδόσει τους στασιαστές». 

Ταυτόχρονα όμως οι βάρκες με τους Αφρικανούς και λοιπούς παραβατικούς μετανάστες (και σε καμία περίπτωση πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές όπως η Συρία) συνιστούν ένα είδος εκβιασμού -και μάλιστα στην πράξη.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας με την ευρωπαϊκή Δύση, ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ξεκάθαρα ότι «εάν η Ευρώπη προχωρήσει ακόμη περισσότερο με τις αποφάσεις σας για το 'πάγωμα' της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας μου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα σύνορα θα ανοίξουν. 


Εμείς έχουμε 3 εκατ. πρόσφυγες στο έδαφός μας, έχουμε δαπανήσει 15 δισ. ευρώ και η Ευρώπη δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της». Και πάλι οι μετανάστες είναι η έμπρακτη διαβεβαίωση του Τούρκου ηγέτη ότι εννοεί κάθε λέξη από τις απειλές του.

Πηγή: prototrhema


Lesvos Voice: Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι δικοί μας εδώ πανηγυρίζουν ακόμα για την αναστολή του ΦΠΑ... 

Τα γεγονότα όμως τρέχουν και πρέπει να "ξυπνήσουν" άμεσα, το σχέδιο του Ερντογάν είναι σε πλήρη εξέλιξη, η απειλή του γίνεται πράξη και για αυτό δεν πρέπει να υπάρξουν ολιγωρίες.. 

Πρέπει άμεσα να φύγει το μήνυμα στη Αθήνα ότι η αναστολή του ΦΠΑ δεν θα λειτουργήσει ως το .."τυράκι στη Φάκα" για τους νησιώτες... 

Το κυριότερο πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό και αυτό είναι που δεν σηκώνει καμιά διαπραγμάτευση... 

Η Λέσβος και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν θα γίνουν ανοιχτές φυλακές και αποθήκες ανθρώπων... 

Δεν θα γίνουμε "δωράκι" από τους άβουλους στον σουλτάνο Ερντογάν για ένα κομμάτι ...ΦΠΑ !!!!













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες