Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ Ή ..ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑ.. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..















Έως τις 15 Ιανουαρίου κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης στην Ελλάδα δεν θα ζει σε σκηνή στο κρύο, αλλά σε οικίσκο ή σπίτι, τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και προσθέτει πως από τον ερχόμενο Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών.
 
Ο κύριος Μουζάλας δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Αυγή», πως «από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν η αποσυμφόρηση των νησιών και η απομάκρυνση του κόσμου με βάση τα νομικά τους δικαιώματα», με βασική πάντως προϋπόθεση να βρίσκεται σε ισχύ η συμφωνία Τουρκίας ΕΕ.

Ο υπουργός παραδέχεται πως συντριπτικά οι περισσότεροι που φτάνουν πλέον στα νησιά είναι οικονομικοί μετανάστες, χωρίς προοπτική για άσυλο ή για συνέχεια του ταξιδιού τους στην Δύση. 


Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι ζητούν άσυλο για να μην επιστραφούν άμεσα στην Τουρκία, «πυροδοτούν καθημερινές εντάσεις, μικροεγκληματικότητα και παραβατικότητα, δημιουργώντας ένα εκρητικό μείγμα», είπε. 

Για να ηρεμήσει η κατάσταση και σταδιακά να εξομαλυνθεί, τόνισε, το υπουργείο προτείνει την δημιουργία μικρών κέντρων κράτησης, αλλά και περισσότερα κέντρα ασύλου, ώστε οι υποθέσεις να διεκπεραιώνονται συντομότερα.

Το μεγάλο μας στοίχημα καταλήγει ο υπουργός είναι η ενσωμάτωση των περίπου 20-25.000 προσφύγων που θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, εφόσον βέβαια προχωρήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 


Η χώρα μας έχει αυτή την ευθύνη, δήλωσε, να ενσωματώσει αυτούς τους ανθρώπους «στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα με αυτά τα ποσοστά ανεργίας. Πρέπει να δουλέψουμε με αυτά τα δεδομένα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν κάποια μορφή εργασίας»



Lesvos Voice: Θα πούμε ψέματα αν πούμε ότι πιστεύουμε τον Υπουργό Μουζάλα.. άλλωστε τίποτα από ότι μας είπε μέχρι σήμερα δεν έγινε πραγματικότητα.. 

Το πρόβλημα όμως είναι αλλού.. ότι ο Μουζάλας ακόμα πιστεύει ότι θα προχωρήσει το ..πρόγραμμα μετεγκατάστασης !!!! 

Δηλαδή μετά τα όσα γίνονται στην Ευρώπη, με τόσες τρομοκρατικές ενέργειες, με τα ακροδεξιά κόμματα να ανεβαίνουν, ο κος Μουζάλας ακόμα πιστεύει ότι θα γίνουν σημαντικές μετεγκαταστάσεις !!!!!! ...αυτό μάλλον δείχνει ότι ο "άνθρωπος βρίσκεται αλλού"... 

Εδώ από την Γερμανία θέλουν τον Μάρτη να μας επιτρέψουν μετανάστες και αυτός μας λέει για ..μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα στην Ευρώπη !!!!!! 

Όταν κάποιος ακούει τον Μουζάλα νομίζει ότι ζει σε έναν φανταστικό κόσμο.. απίστευτος τύπος !!!!!




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες