Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ "ΛΥΣΣΑΞΕΙ" ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ.. 4 ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ !!!!



Η Exxon Mobil του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με την Qatar Petroleum παίρνουν το οικόπεδο 10 - Στην ENI το 8 και στην κοινοπραξία ENI-TOTAL το 6

Με τις εταιρείες  Exxon Mobil και Qatar Petroleum θα αρχίσει διαπραγματεύσεις η κυπριακή κυβέρνηση για το οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, εξέτασε τις προσφορές που είχε ενώπιόν του για τα θαλάσσια «οικόπεδα» 6, 8 και 10, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης για έρευνες και γεωτρήσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε πως για το οικόπεδο 6, η Κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την κοινοπραξία ΕΝΙ-ΤΟΤΑL, για το 8 με την ΕΝΙ και για το 10 με τις Exxon Mobil και την Qatar Petroleum.

Σημείωσε παράλληλα, ότι θα συσταθεί μία διαπραγματευτική ομάδα αποτελούμενη από τον ίδιο, τον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Mobil είναι ο Ρεξ Τίλερσον, νέος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σημερινή απόφαση του κυπριακού υπουργικού συμβουλίου αποτελεί πέραν των άλλων και απάντηση στις τουρκικές απαιτήσεις για «συνεννόηση» σε σχέση με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ. 


Η Λευκωσία έχει καταστήσει σαφές ότι οι έρευνες στην ΑΟΖ δεν αποτελούν μέρος της διαπραγμάτευσης για επίλυση του Κυπριακού, καθώς σε περίπτωση λύσης ο φυσικός πλούτος του νησιού θα ανήκει στο σύνολο του λαού και θα τυγχάνει διαχείρισης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 

Μέχρι να συμβεί αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία ως η μόνη νόμιμη αρχή του νησιού θα υλοποιεί τους σχεδιασμούς που έχουν αποφασιστεί.


Lesvos Voice: Και κάπως έτσι καταλαβαίνουμε γιατί έχει πιάσει τον Ερντογάν η "πρεμούρα" με τα .."σύνορα της καρδιάς του", γιατί ζητάει νησιά, γιατί "βάζει" θέματα με την ΑΟΖ, γιατί στέλνει κάθε μέρα τα αεροπλάνα και κάνουν βόλτες από ..πάνω μας !!! 

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με τα πετρέλαια, με τις έρευνες που έχουν γίνει και αυτές που πρόκειται να γίνουν.. 

Έτσι είναι κόσμος και τα επόμενα χρόνια όλα θα γίνουν πιο δύσκολα.. για αυτό λέμε συνέχεια εδώ στο Lesvos Voice ότι χρειάζεται σοβαρότητα στα εθνικά θέματα και στη διαχείριση του μεταναστευτικού.. όλα για τα λεφτά λοιπόν, τα οποία διαμορφώνουν και καθορίζουν τις γεωπολιτικές συμμαχίες και εξελίξεις... 





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες