Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ "ΟΣΟ ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ" ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !!! ..ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΟΒΑΡΑ...




















Το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία  για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών.

Ωστόσο αυτή θα έχει ισχύ, μόνο για ένα χρόνο, μέχρι 31/12/2017, όπως προκύπτει από το κείμενο της τροπολογίας και όχι «για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση», όπως είχε ανακοινώσει με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Σας θυμίζουμε ακριβώς το "διάγγελμα" του Πρωθυπουργού για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά... και τα συμπεράσματα δικά σας... 


«Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε επίσης και μέτρα στήριξης των νησιών της πρώτης γραμμής, που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Για αυτά τα νησιά, του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου αποφασίσαμε να αναστείλουμε, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, την αύξηση του ΦΠΑ.

Η εξίσωση του ΦΠΑ είναι ένα μέτρο που είμαστε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε και θα εφαρμόσουμε, όχι όμως την ώρα που οι συμπολίτες μας εκεί, σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σήμερα, άλλωστε, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χάρη στην Ελλάδα θα αποκατασταθεί από το Μάρτη η κανονικότητα και θα ξαναμπεί σε εφαρμογή η Συμφωνία του Δουβλίνου, γιατί σταμάτησαν πλέον οι ροές προς την Ευρώπη.

Η σωστή όμως διατύπωση είναι: Χάρη στα νησιά μας και χάρη στους νησιώτες μας που έχουν σηκώσει ψηλά τις αξίες της Ευρώπης.

Τους χρωστά λοιπόν η Ευρώπη.

Τους χρωστά η Ελληνική Πολιτεία ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στήριξη.

Και είμαστε αποφασισμένοι να τους το δείξουμε έμπρακτα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση,  στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδυνάτων.

Αυτοί που σήκωσαν περισσότερο τα βάρη της κρίσης, θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν δικαίωμα στα οφέλη της ανάπτυξης.

Τις μέρες αυτές διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου.

Με πίστη στις δυνάμεις μας, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, θα τα καταφέρουμε.

Θα βγούμε από τη κρίση και θα βγούμε όρθιοι και πιο δυνατοί».


Lesvos Voice: Και μετά από αυτά τα πράγματι ..ωραία λόγια η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ όχι για όσο "μαίνεται η προσφυγική κρίση". αλλά για ένα χρόνο... 

Δηλαδή με λίγα λόγια "πίσω παπά τα στέφανα" ή αλλιώς "στάχτη στα ματιά"... εκτός και αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει πια μεταναστευτική κρίση ούτε και επιπτώσεις από όσα έχουν τραβήξει μέχρι τώρα τα νησιά.. 

Λυπόμαστε που το λέμε, αλλά ούτε με το μεταναστευτικό θα έχουμε ξεμπερδέψει και φυσικά οι επιπτώσεις του θα μας ακολουθούν για κάμποσα χρόνια.. 

Άσε που υπάρχει και η συνταγματική αναφορά στη νησιωτικότητα που μάλιστα ο Πρωθυπουργός την επικαλέστηκε και στην ομιλία του για τα νησιά που έκανε στη Νίσυρο.... 

Επομένως τι μας λένε τώρα για ένα χρόνο;; 




Ας δούμε όμως και τι λέει η τροπολογία... 


Όπως προβλέπεται στην τροπολογία το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ ισχύει, εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:

α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά,

β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά,

γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο.

Το κόστος από την διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα συγκεκριμένα νησιά για το 2017 εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ολόκληρη η τροπολογία εδώ....  http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/tropologia-fpa.pdf 








Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες