Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.. "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ"..





















Η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, συμμετείχε στην Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης.  

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ. Χατζηκυριάκο Παναγιώτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ψαραδέλλη Νίκο, τον Γ.Γραμματέα  κ.  Λαζαρή Άρη, τον Ταμία κ. Ρεπάνη Σταύρο και το μέλος κ. Ψωμά Ιγνάτη.

Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι οι πράκτορες που συμμετείχαν στη Έκθεση...

Πραγματοποιήθηκαν 3 σημαντικές συναντήσεις... 

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο της TURSAB BASARAN ULUSOY στον οποίο δόθηκε  παραδοσιακό αναμνηστικό δώρο. Η συνάντηση συνέπεσε χρονικά με εκείνη με τους τουριστικούς παράγοντες του Τσανάκαλε.

Η δεύτερη συνάντηση ήταν με τον πρόεδρο της TURSAB του παραρτήματος Σμύρνης ALI HIEPSEN, όπου συζητήθηκε η υλοποίηση κοινών δράσεων για να κρατηθεί το ρεύμα των τουριστών προς Μυτιλήνη. 

Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο μας στην Σμύρνη με την Πρόξενο κυρία Αργυρώ Παπούλια η οποία στο άμεσο μέλλον θα επισκεφτεί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Λέσβο.



Επίσης το περίπτερο επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης ΕKREM DEMIRTAS  στον οποίο δόθηκε  παραδοσιακό αναμνηστικό δώρο. 

Οι Τούρκοι έχουν αγαπήσει την Λέσβο και θέλουν να συνεχίσουν να την επισκέπτονται. Η τουρκική αγορά είχε τις λιγότερες απώλειες φέτος (-18%) σε σύγκριση με τους ευρωπαίους τουρίστες και τον εσωτερικό τουρισμό.       
 
Άλλες περιοχές όπως η Χίος και η Σάμος πέρα από τα περίπτερα τους με παρουσία χορευτικών,  πραγματοποίησαν σε μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία εκδηλώσεις προσκαλώντας τοπικά ΜΜΕ και φορείς της Σμύρνης.

Η ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων της τουριστικής προβολής αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο τόσο απέναντι στην κοινωνία της Λέσβου που δοκιμάζεται ταυτόχρονα από την οικονομική κρίση και το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα και την έλλειψη ενδιαφέροντος της Πολιτείας απέναντι στα νησιά της πρώτης γραμμής.

Δυστυχώς η εικόνα που έδειξε η Λέσβος δεν ήταν καλή παρά την συνεχή  παρουσία από τα μέλη της αποστολής που εκπροσωπούσαν τους Φορείς της Λέσβου και την συνεχή χορήγηση έντυπου υλικού.  

Όσα έντυπα είχαμε μαζί μας τα διαθέσαμε όλα,  αλλά δεν έφτασαν.     
 
Η συμμετοχή της Λέσβου στις εκθέσεις είναι απαραίτητη αλλά δεν αρκεί.

Για να υπάρξουν κάποια θετικά αποτελέσματα πρέπει να γίνονται  παράλληλα και άλλες δράσεις.

Είναι σημαντικό η Λέσβος να δίνει δυνατό παρόν σε τέτοια γεγονότα ώστε το τουριστικό πρόσωπο της να παραμείνει ζωντανό .

Ο ανταγωνισμός είναι έντονος μεταξύ των νησιών, όπου πάνε πιο οργανωμένα και στοχευμένα στις εκθέσεις.

Πολύ σημαντικό είναι  η οργάνωση τέτοιων δράσεων πρέπει να γίνονται έγκαιρα ώστε να γίνεται σωστή προετοιμασία.

Ο χρόνος περνάει και το καλοκαίρι πλησιάζει, δεν θα περιμένουν οι τουρίστες και επαγγελματίες εμάς,  για να αποφασίσουν που θα πάνε διακοπές.  

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια πλέον είναι  μονόδρομος να δραστηριοποιηθούμε άμεσα για να επιστρέψει ο τουρισμός στην Λέσβο.

Ο τουρισμός δεν αφορά μόνο τους Τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους, σε ένα νησί αφορά όλη την κοινωνία και ας έχουμε φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γιατί ο τουρισμός αναμφίβολα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε κάθε οικονομία, είναι η δύναμη και το μέσων για βγούμε από το τέλμα.  






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες