Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.. "ΚΟΙΝΟΣ ΑΦΓΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΕ ΛΕΣΒΟ, ΤΟΡΙΝΟ, ΚΑΛΑΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!!!















Το ενδεχόμενο να υπάρχει ένας «κοινός εγκέφαλος» που οργανώνει και δίνει το σύνθημα για τις ταραχές και τις εντάσεις που κατά καιρούς ξεσπούν σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ευρώπη, εξετάζουν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας. 


Ήδη, σε ορισμένες χώρες, βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται σε μετανάστες, αφγανικής κυρίως καταγωγής, θεωρώντας ότι ορισμένοι από αυτούς διατηρούν απευθείας δεσμούς τόσο με το Ισλαμικό Κράτος όσο και με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν αλλά και στο γειτονικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που προέρχονται από καλά ενημερωμένους έλληνες αξιωματούχους, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας εμφανίζονται ανήσυχες από το γεγονός ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ταραχές στους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται διάσπαρτοι ανά την Ευρώπη, κυρίως όμως στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην Ιταλία και στη Γαλλία, εμφανίζουν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά όπως είναι η περιοδικότητά τους, το σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασμά τους σε διαφορετικές χώρες και το κοινό εθνικό υπόβαθρο που έχει η πλειονότητα των πρωταίτιων οι οποίοι συνήθως είναι άνδρες κατά βάση αφγανικής καταγωγής. 

Ενδεικτικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξάλλου τα όσα επισημαίνει σε αναφορά του ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας Όλεγκ Πετκόφ. 


Σύμφωνα με τον βούλγαρο αξιωματούχο οι ταραχές που ξέσπασαν πρόσφατα στον προσφυγικό καταυλισμό Χάρμανλι (κοντά στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα) «ήταν μέρος από μαζικές ταραχές σε καταυλισμούς σ’ όλη την Ευρώπη και ήταν συντονισμένες με παρόμοια επεισόδια στη Λέσβο, στο Τορίνο της Ιταλίας και στο Καλαί της Γαλλίας». 

Η σχετική αναφορά μάλιστα έγινε στο πλαίσιο σύσκεψης των επικεφαλής των βουλγαρικών υπηρεσιών ασφάλειας που συγκάλεσε ο ίδιος ο βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ. 

Αμέσως δε μετά το τέλος της συγκεκριμένης σύσκεψης, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν την άμεση απέλαση 50 αφγανών μεταναστών που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο καταυλισμό, με την προοπτική ο αριθμός τους να αυξηθεί περεταίρω το επόμενο χρονικό διάστημα.




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες