Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.. ΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΜΙΛΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !!!!

















Μεγάλο προβληματισμό μεταξύ των ανθρώπων του τουρισμού έχει προκαλέσει ο νέος σχεδιασμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την τουριστική προβολή των νησιών για το νέο έτος.. 


Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η όλη "παρουσίαση" έγινε αιφνιδιαστικά, γεγονός που προκάλεσε και την αντίδραση της αντιπολίτευσης που μίλησε για προχειρότητα, αλλά το θέμα τέθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο την τελευταία στιγμή ενώ η εισήγηση για το θέμα "μοιράστηκε" λίγες ώρες πριν το συμβούλιο... 

Και όλα αυτά για ένα θέμα που εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης που "μαστίζει" την Λέσβο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θα έπρεπε να να είναι το κυρίαρχο θέμα προβληματισμού, συζήτησης και εμπεριστατωμένης μελέτης..

Αντί για αυτό όμως επιλέχθηκε όλα να γίνουν ..μαζεμένα και γρήγορα.. 

Γιατί άραγε;; 

Το πιο σημαντικό όμως είναι αλλού.. είναι στο τι λέει αυτός ο σχεδιασμός και τι μπορεί να καλύψει.. 

Ας αρχίσουμε όμως από την αρχή.. το ποσό που έχει προγραμματισθεί είναι 568 χιλιάδες ευρώ για όλα τα νησιά.. χρήματα στην ουσία ελάχιστα για να μπορέσουν να "σηκώσουν" ξανά τα νησιά και να "αποκαταστήσουν" την φήμη τους... και μιλάμε τώρα για νησιά που το προηγούμενο καλοκαίρι παρουσίασαν "πτώσεις" που έφτασαν το 60% - 75% !!!! 

Για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει προβολή ενός προορισμού που έχει δεχθεί τέτοιο πλήγμα, όπως αυτό που δέχθηκαν η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος, αυτά τα λεφτά είναι άνευ σημασίας για να μιλήσουμε σοβαρά για ελπίδες ανάκαμψης..  

Γιατί, όπως υποστηρίζουν και άνθρωποι του τουρισμού, η κρίση επιβάλλει άλλο σχεδιασμό πέρα από τα τετριμμένα, από αυτόν που παρουσιάστηκε και που αποτελούσε τον σχεδιασμό μιας ..άλλης εποχής και όχι τον σχεδιασμό που θα ήταν απαραίτητος για να αντιμετωπιστεί η κρίση.. 







Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  






                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες